Normele de eficienta energetica


ghidelectric.ro
Marti, 23 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Normele de eficienta energetica


Comisarul european al Energiei, Günther Oettinger, s-a vazut nevoit sa traga semnalul de alarma. Daca n-ar fi intervenit, UE ar fi ratat unul din telurile importante propuse. Despre ce este vorbat

eficienta energetica

De fapt, UE si-a propus trei obiective majore de protectia mediului: pâna în anul 2020 vrea ca 20 la suta din necesarul de energie sa fie obtinut din surse regenerabile; sa reduca emisiile de dioxid de carbon cu 20 la suta fata de anul 1990 si sa se consume cu 20 la suta mai putina energie.
 
Primele doua obiective ar putea fi atinse, a declarat Günther Oettinger saptamâna trecuta, adaugând ca "eficienta energetica e punctul cel mai slab pe agenda energetica europeana. Demersurile în acest sens nu au prea avut succes".
 
Politica de economii a Bruxellesului

E chiar mult spus ca "n-au prea avut succes". Daca lucrurile ar continua asa cum au mers pâna acum, UE nu ar putea economisi decât 10 la suta din consumul de energie. Totusi asa-numitele norme de eficinta energetica decise acum au darul de a sprijini, pe acest drum, statele membre. Ele au un caracter obligatoriu. Cu alte cuvinte, cu ajutorul lor, Comisia Europeana poate forta statele membre sa faca economii.
 
Europarlamentarul ecologist luxemburghez, Claude Turmes, care a condus negocierile pe tema normelor de eficienta energetica, e bucuros ca UE va putea prezenta aceste rezultate la summitul pentru dezvoltare durabila de la Rio de Janeiro. Totusi Turmes admite ca normele sunt mai putin severe decât fusesera gândite initial. Punctul central al directivelor UE îl reprezinta obligatia distribuitorilor de energie de a vinde, anual, cu 1,5 procente mai putin curent electric. Unele state au reusit, invocând motive exceptionale, sa diminueze acest procentaj, asa încât, apreciaza ecologistii, se va junge la o reducere de doar un procent.
 
Acesta a fost si rezultatul eforturilor depuse de lobby-istii germani. Turmes avertizeaza asupra preturilor crescânde la petrol si, prin corelare si la gaz metan si lanseaza întrebarea: "Îsi poate permite economia europeana sa piarda an de an 500 de miliarde de euro, care ajung la domnul Putin sau în alte buzunaret" Potrivit Comisiei Europene, aceasta este suma pe care o platesc statele UE anual pentru importul de carburanti fosili.
 
Europarlamentarul luxemburghez face referiri si la criza euro. Eficienta energetica, tehnicile de reducere a energiei si folosirea resurselor regenerabile - toate acestea, spune el, vin, pe termen lung, în sprijinul statelor afectate de criza.

Sursa: dw.de

 
22/06/2012 - Acest articol a fost citit de 1995 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 24 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Care este viitorul industriei energetice
Pe ce cheltuie Hidroelectrica 3 mld. lei anual
Hidroelectrica, oficial in insolventa
Retehnologizarea statiei 400/110 Kv Brasov
Energie electrica din spatiul cosmic
Stirile urmatoare
Retehnologizarea statiei de 110 KV de la Oesti
Supraimpozitare a profiturilor din energie
Luna iulie aduce scumpiri la energia electrica
E.ON a finalizat modernizarea retelei de...
Acord moldo-roman de colaborare in domeniul...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric