Pe ce cheltuie Hidroelectrica 3 mld. lei anual


ghidelectric.ro
Marti, 23 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Pe ce cheltuie Hidroelectrica 3 mld. lei anual


Cele mai mari cheltuieli ale Hidroelectrica, de peste 1,25 mld. lei, sunt cu energia electrica si apa consumate in procesul de productie.

remus vulpescu

Compania a avut anul trecut cheltuieli cu apa de 303 mil. lei, de 2,4 ori mai mari decât în 2010, dupa ce societatea Apele Române, controlata tot de stat, a majorat redeventele pentru apa industriala. Hidroelectrica este în litigiu cu Apele Române din aceasta cauza. Compania are facturi restante fata de furnizorul de apa în valoare de 200 mil. lei.
 
Energia utilizata de Hidroelectrica în procesul de productie a costat anul trecut circa 770 mil. lei. Principalii furnizori sunt Nuclearelectrica si complexurile energetice (Turceni si Craiova).
 
Pentru servicii de sistem Hidroelectrica a platit anul trecut 154 mil. lei catre Transelectrica si 17,7 mil. lei catre Electrica, ambele companii fiind controlate de stat.
 
Cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 424 mil. lei, dintre care 327 mil. lei sunt salariile platite celor 5.240 de angajati. Salariul mediu brut la nivelul companiei a fost anul trecut de circa 5.200 de lei/luna.
 
Cheltuielile de mentenanta pentru echipamente si constructii au fost de peste 270 mil. lei, cea mai mare parte a acestor bani mergând cel mai probabil catre filialele HidroServ, controlate tot de Hidroelectrica.
 
O alta categorie importanta de cheltuieli o reprezinta amortizarea activelor imobilizate, care a fost anul trecut de 733 mil. lei. Amortizarea este una dintre principalele surse de finantare a investitiilor.
 
Compania a realizat anul trecut investitii în valoare de 1,526 mld. lei, conform raportului anual, cele mai mari fiind la sucursalele de la Slatina (321 mil. lei), Sibiu (232 mil. lei) si Bistrita (205 mil. lei). Investitiile vizeaza retehnologizarea si cresterea capacitatilor de productie existente, deoarece compania nu a realizat nicio hidrocentrala noua în ultimii ani. În raportul anual nu exista informatii privind beneficiarii contractelor de investitii ale Hidroelectrica.

Sursa: Ziarul Financiar

 
22/06/2012 - Acest articol a fost citit de 1768 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 33 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Hidroelectrica, oficial in insolventa
Retehnologizarea statiei 400/110 Kv Brasov
Energie electrica din spatiul cosmic
Forum energetic international la Chisinau
Putem crea lumina fara consum de energie!
Stirile urmatoare
Care este viitorul industriei energetice
Normele de eficienta energetica
Retehnologizarea statiei de 110 KV de la Oesti
Supraimpozitare a profiturilor din energie
Luna iulie aduce scumpiri la energia electrica
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric