Noi reglementari pentru A.N.R.E.


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Noi reglementari pentru A.N.R.E.


Proiectul are ca prim obiect infiintarea ANRE ca entitate administrativa autonoma de specialitate, autofinantata, independenta si cu personalitate juridica.

reglementari ANRE

Decizia de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului 33/2007, privind modificarea si completarea Legii energiei electrice 13/2007 a fost votata astfel: 241 de voturi favorabile, 1 vot impotriva si 2 abtineri.

Presedintele Comisiei de industrii a Camerei Deputatilor, Iulian Iancu, a explicat ca legea actuala face parte din angajamentele asumate de Romania pentru preluarea pachetului 3 legislativ energie-mediu, fiind demarata deja procedura de infringement pentru depasirea termenului de transpunere in legislatia nationala a prevederilor comunitare. 

Comisia de industrii a alcatuit un raportul de admitere in parte a cererii de reexaminare formulate de Traian Basescu dar si de adoptare a legii pentru aprobarea Ordonantei 33, privind completarea Legii energiei electrice 13/2007 cu amendamente admise. Iulian Iancu a specificat ca actul normativ nu se schimba in sensul dorit de presedintele Traian Basescu de a introduce legea de organizare a ANRE in legea-cadru a energiei, in contextul in care Legea energiei electrice a fost deja promulgata. De asemenea acesta afirma ca ANRE nu a fost independenta pana la aparitia noii legi, iar presedintele Basescu, mentinea aceasta situatie.

Dl. Iancu afirma totodata ca nicaieri in lume nu este firesc sa existe o lege de organizare si functionare a unei institutii parte a legii-cadru. Parlamentul nu a facut acest lucru, el a aprobat legea-cadru care se adreseaza tuturor prevederilor din domeniul energiei si gazelor naturale si a facut o lege distincta privind organizarea si functionarea ANRE, dar in regim de independenta, adica presedintele, vicepresedintii si echipa din Comitetul de reglementare sunt pusi in functie de catre Parlament. Pana de curand acestia erau numiti de catre prim-ministru, iar PDL a cerut insa sa fie in subordinea presedintelui Romaniei. 

Camera Deputatilor este primul for legislativ sesizat cu acest proiect, urmand ca decizia finala sa fie data de Senatul Romaniei. 

 

 
12/09/2012 - Acest articol a fost citit de 3268 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 40 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Noua legislatie de colectare a deseurilor...
Noua Directiva 2012/19/UE privind deseurile de...
Legea ANRE a fost aprobata de Senat
Bugetarea veniturilor si a costurilor in...
Guvernul a interzis amplasarea de echipamente...
Stirile urmatoare
Regulament privind cadrul organizat de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric