Certificat Energetic/Certificat de Performanta Energetica


ghidelectric.ro
Vineri, 14 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Certificat Energetic/Certificat de Performanta Energetica


Potrivit legii Legii nr. 372/2005 orice cladire oferita spre vanzare sau inchiriere va trebui sa fie insotita de un Certificat Energetic/Certificat de Performanta Energetica in baza unui audit energetic.

certificat energetic

Ministerul Dezvoltarii, condus de Elena Udrea, a pregatit o ordonanta de urgenta prin care cere sa fie reintrodusa cat mai curand obligativitatea certificarii energetice a imobilelor de locuinte care fac obiectul unor tranzactii imobiliare. Acesta fusese amanat de guvernul Boc printr-o ordonanta emisa la finalul anului trecut, pana la inceputul lui 2011. Reprezentantii Comisiei Europene au declarat ca aceste certificate energetice sunt obligatorii, potrivit unei directive europene aflate inca in vigoare.

Legea nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor transpune integral in legislatia nationala prevederile Directivei europene privind performanta energetica a cladirilor. Legea prevede obligativitatea elaborarii certificatului de performanta energetica la cladirile nou construite si la cladirile care urmeaza a fi vandute sau inchiriate, astfel incat potentialul cumparator sau chirias sa fie informat asupra consumurilor energetice ale cladirii. Aceasta a fost adoptata in scopul instituirii masurilor de crestere a performantei energetice a cladirilor de locuit si a reducerii consumurilor energetice primare, avand ca efect imbunatatirea confortului termic din locuinte, reducerea costurilor de energie termica, concomitent cu diminuarea efectelor defavorabile asupra mediului.

 
02/02/2010 - Acest articol a fost citit de 3996 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 101 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Investitii de 5 miliarde de euro pentru...
Probleme de sanatate provocate de campurile...
Guvernul a modificat legislatia in domeniul...
Reguli verzi pentru amenajarea cursurilor de apa
Pret de referinta pe gigacalorie
Stirile urmatoare
Certificatul energetic ar putea deveni...
Guvernul a adoptat Hotararea privind deseurile...
Sisteme de automatizare aferente centralelor...
Guvernul a interzis amplasarea de echipamente...
Bugetarea veniturilor si a costurilor in...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric