Nuclearelectrica si General Electric vor semna astazi un contract de 120 mil dolari


ghidelectric.ro
Joi, 28 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Nuclearelectrica si General Electric vor semna astazi un contract de 120 mil dolari


Compania de stat Nuclearelectrica, al doilea producator de electricitate din Romania, si General Electric vor semna astazi, un contract de 120 milioane dolari, pentru mentenanta la turbinele si generatoarele celor doua Unitati de la Cernavoda.

general electric

 "Contractul-cadru in valoare totala de circa 120 milioane dolari este pe o durata de opt ani. Astfel, General Electric va asigura mentenanta la turbinele si generatoarele celor doua Unitati de la Cernavoda", a mentionat directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, informeaza site-ul Bloombiz.ro

Totodata, Nuclearelectrica si-a planificat pentru acest an investitii de circa 500 milioane lei, valoare asemanatoare cu cea din 2009, respectiv aproximativ 520 milioane lei.

"Investitiile planificate pentru 2010 vor fi facute in extinderea, reabilitarea si modernizarea unor capacitati existente, pentru achizitia de apa grea la Unitatile 1 si 2 de la Cernavoda, in depozitele de combustibili, in centrul de agrement din Cernavoda, precum si pentru dublarea capacitatii de fabricatie a combustibilului nuclear", a precizat Pompiliu Budulan.
Directorul general al Nuclearelectrica a mai spus ca finantarea pentru aceste investitii provine din surse proprii si fonduri de la bugetul de stat. Producatorul de electricitate Nuclearelectrica are in prezent circa 2.200 de angajati.
Dintre acestia, circa 1.700 sunt cei de la cele doua unitati nucleare de la Cernavoda. Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara, acoperind circa 18% din necesarul de energie electrica, dupa Hidroelectrica si inaintea celor trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova).
Nuclearelectrica a fost infiintata in 1998 si detine cele doua unitati ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti. Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 700 MW, informeaza BloomBiz.

Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune dupa 2016, cu o putere instalata asemanatoare. Cele doua reactoare folosesc tehnologie de tip CANDU (CANadian-Deuterium-Uranium). Reactorul nuclear este o instalatie cu ajutorul careia se controleaza reactia nucleara de fisiune in lant, in scopul utilizarii de energie termica rezultate.

Componentele unui reactor sunt: combustibil nuclear (fascicule de uraniu), moderatorul si agentul de racire (care este apa grea, in ambele cazuri, dar cu parametrii diferiti, la temperaturi si presiuni diferite).


Sursa:bloombiz.ro

 
19/01/2010 - Acest articol a fost citit de 2452 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 49 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Principalii jucatori din piata de energie,...
Statul acorda indienilor de la ArcelorMittal...
Google trader de energie electrica
Cresc tarifele pentru Transelectrica
Doua proiecte de explorare si modernizare...
Stirile urmatoare
Schneider Electric si Alstom isi fac un fond de...
Italienii de la Enel n-au investit nimic, iar...
Divergente provocate de o factura la curent
Electrica doreste afaceri de 5 mld. lei in 2010
Profit la jumatate pentru CEN Turceni
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric