Cresc tarifele pentru Transelectrica


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Cresc tarifele pentru Transelectrica


Compania nationala de transport a energiei electrice Transelectrica Bucuresti beneficiaza de majorarea tarifelor de transport si a celor pentru serviciile de sistem de la inceputul acestui an in urma unei decizii a ANRE.

energie
Astfel, tariful mediu pentru serviciul de transport pentru energie electrica aplicat de Transelectrica a fost majorat de la 1 ianuarie cu 5,4%, de la 16,13 lei/ MWh in 2009 la 17 lei/ MWh, in timp ce tariful pentru serviciul de sistem a fost majorat cu 3%, de la 20,08 lei/MWh la 20,68 lei/MWh.
Sumele nu includ TVA. Tarifele de transport sunt principala sursa de venit pentru Transelectrica, scrie Ziarul financiar.

Potrivit ultimei variante de buget pentru anul trecut, Transelectrica miza pe venituri totale de 2,69 miliarde de lei (641,2 milioane de euro), in scadere cu 14% comparativ cu varianta aprobata initial. Compania mizeaza pe un profit pentru 2009 de 10 mil. lei (2,38 mil. euro), de sapte ori mai mic comparativ cu cel estimat la inceputul anului trecut.

Unul dintre cei mai importanti factori care au afectat rezultatele Transelectrica in 2009 este scaderea consumului de energie electrica. Astfel, in 2009 consumul de energie a scazut cu circa 8-9%, cele mai abrupte scaderi fiind inregistrate in prima parte a anului cand foarte multe firme au resimtit din plin impactul crizei economice. In luna aprilie, scaderea consumului de energie a fost de 15%, aceasta fiind cea mai mare scadere de consum inregistrata in 2009. Incepand cu luna octombrie, consumul de energie si-a revenit, pentru ca in ultima luna a anului 2009 consumul de energie sa fie aproximativ egal cu cel din perioada similara din 2008, informeaza Ziarul financiar.

Actionarul majoritar al Transelectrica, Ministerul Economiei, detine 73,6% din titluri, in timp ce Fondul Proprietatea are 13,5%. Titlurile companiei se tranzactionau luni la Bursa de Valori Bucuresti la pretul de 13 lei pe unitate, cotatie la care Transelectrica are o capitalizare de 952,9 milioane de lei (226,8 milioane de euro).


Sursa: Ziarul financiar
 
05/01/2010 - Acest articol a fost citit de 2643 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 48 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Doua proiecte de explorare si modernizare...
Lipsa de investistii ridica pretul la energie
Ajutor de stat pentru retelele de distributie...
Productia de energie electrica a scazut cu...
Rovinari si Turcesti ar putea fi inchise daca...
Stirile urmatoare
Google trader de energie electrica
Statul acorda indienilor de la ArcelorMittal...
Principalii jucatori din piata de energie,...
Nuclearelectrica si General Electric vor semna...
Schneider Electric si Alstom isi fac un fond de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric