Alba saraca in potential eolian si solar


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Alba saraca in potential eolian si solar


ADR Centru a realizat un studiu privind identificarea resurselor de energii regenerabile. Analiza prezinta zonele din cele sase judete ale Regiunii Centru unde se pot dezvolta proiecte privind producerea de energie verde.

energie verde

Judetul Alba are un potential eolian modest, unul solar mediu si un potential hidroenergetic ridicat. Aceasta este concluzia unei analize ce a fost realizata de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Centru din Alba Iulia in cadrul unui proiect ce vizeaza identificarea surselor de energii regenerabile din Regiunea Centru.  Structura administrativa regionala cuprinde judetele Alba, Sibiu, Mures, Brasov, Harghita si Covasna. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana si se desfasoara in parteneriat cu autoritati din Landul Brandenburg din Germania, scrie Adevarul.

„Raportat la Romania si la Uniunea Europeana, Regiunea Centru dispune de un potential eolian modest. S-au identificat totusi cateva zone cu potential eolian in Muntii Fagaras, Muntii Cindrel, Muntii Sureanu si in masive din Muntii Apuseni“, a spus Mihai Pocanschi, reprezentantul ADR Centru, in cadrul unei dezbateri publice organizate, ieri, la Alba Iulia. Aceste zone montate au, insa, dezavantajul unei infrastructuri de transport slab dezvoltata, lucru care ar ingreuna amplasarea echipamentelor necesare.  Un proiect pilot in aceste ses a fost demarat deja de Universitatea „1 Decembrie 1918“, impreuna cu Agentia Locala a Energiei Alba, care vizeaza masurarea curentilor de aer din zona orasului Alba Iulia. In ceea ce priveste potentialul solar, autorii studiului afirma ca Depresiunea Transilvaniei dispune de conditii medii de valorificare a acestui tip de energie regenerabila, lucru care poate justifica astfel de investitii publice sau private. In ambele situatii au fost realizate harti energetice pe baza unor informatii fizico-geografice si climatologice din cele sase judete, potrivit Adevarul.

Cele mai avantajoase investitii in domeniul energiilor regenerabile sunt, din punctul de vedere al autorilor studiului, centralele hidroelectrice. In judetul Alba functioneaza in prezent cinci astfel de centrale pe Valea Sebesului cu o productie medie de 730 GWh. O investitie similara a fost initiata si pe raul Cugir, in amonte de orasul Cugir, unde firma Rott Energy SRL Cluj-Napoca va construi o hidrocentrala de dimensiuni mici. Proiectul este in faza obtinerii autorizatiei de mediu. Importanta dezvoltarii acestor tipuri de energie verde nu este data doar de reducerea poluarii ci si de posibilitatea alimentarii cu energie electrica a unor sate izolate sau obiective turistice care altfel nu pot fi exploatate. In prezent, in Alba exista un numar de 1.182 de gospodarii neelectrificate. Marea majoritate apartin unor catune din Muntii Apuseni si Muntii Sureanu.


Sursa: Adevarul

 
17/12/2009 - Acest articol a fost citit de 3885 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 134 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
In asteptarea de energie alternativa
Energie regenerabila de 100 de milioane de euro
Panouri solare pentru Primaria sectorului 2
Turbine eoliene in nordul Moldovei
Aplicatii pentru energie solara de la compania...
Stirile urmatoare
Enel va produce impreuna cu Sharp panouri...
35 de milioane de euro pentru 3 parcuri eoliene...
Noi mituri despre energie
Ecotricity planuieste sa dezvolte un tractor...
Corpuri de iluminat solare de la IKEA
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric