In asteptarea de energie alternativa


ghidelectric.ro
Luni, 20 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

In asteptarea de energie alternativa


In judetul Iasi vor ajunge aproape 8 milioane de lei pentru ca scolile, spitalele sau sediile primariilor sa beneficieze de panouri solare.

panouri solare Municipiul Iasi a fost lasat la usa, in timp ce comune din judet au primit fonduri pentru achizitia de sisteme ecologice necesare producerii de energie verde, scrie Adevarul.

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a anuntat beneficiarii banilor pentru proiecte in cadrul programului de inlocuire a sistemelor clasice de incalzire cu cele care utilizeaza energie solara, geotermala si energie eoliana.

In judetul Iasi au fost aprobate 14 proiecte, care vor beneficia de fonduri guvernamentale de aproape 8 milioane de lei. Printre acestea nu se gasesc insa si cele depuse de Primaria Iasi. „Proiectele noastre au fost amanate. Au fost trecute pe o lista de asteptare si, daca vor fi redirectionate fonduri, vom fi inclusi si noi“, a precizat Mihai Chirica, director tehnic in cadrul Primariei. Reprezentantii AFM au precizat ca proiectele incluse pe lista celor amanate necesita verificari suplimentare. Municipalitatea a solicitat bani pentru a alimenta cu energie verde caminele de batrani, Baia Comunala, Spitalul „C. I. Parhon“ si adapostul de noapte din „C.A. Rosetti“., informeaza Adevarul.

Astfel, proiectele de aproape 4 milioane de lei au fost lasate in asteptare, in timp ce edilii din comunele Harmanesti, Helesteni, Ungheni, Ciohorani, Bals, Coarnele Caprei ori Golaesti vor putea monta panouri solare pe cladirile primarilor, scolilor, spitalelor sau caminelor culturale, scrie Adevarul.

„Localitatile care au fost admise in program pot veni la semnat contractele de finantare si pot demara licitatiile pentru executie“, a anuntat Alina Clont, reprezentant al Compartimentului de Relatii Publice din cadrul AFM.


Sursa: Adevarul
 
14/12/2009 - Acest articol a fost citit de 2448 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 33 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Energie regenerabila de 100 de milioane de euro
Panouri solare pentru Primaria sectorului 2
Turbine eoliene in nordul Moldovei
Aplicatii pentru energie solara de la compania...
In Alba Iulia patru cladiri publice vor utiliza...
Stirile urmatoare
Alba saraca in potential eolian si solar
Enel va produce impreuna cu Sharp panouri...
35 de milioane de euro pentru 3 parcuri eoliene...
Noi mituri despre energie
Ecotricity planuieste sa dezvolte un tractor...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric