Vom avea becuri aprinse de lumina spatiala


ghidelectric.ro
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Vom avea becuri aprinse de lumina spatiala


In California au inceput lucrarile la prima centrala energetica ce va capta lumina din spatiu si o va transforma in electricitate. Sistemul va fi alcatuit din doi sateliti acoperiti cu panouri solare, care vor converti lumina in unde radio.

becuri

Oamenii de stiinta se gandesc de zeci de ani cum sa capteze energie solara direct din spatiu, dar ideea nu a fost niciodata pusa in aplicare pentru ca nu a fost considerata fezabila din punct de vedere comercial, scrie Adevarul.

In prezent, dupa foarte multe cercetari, americanii au decis sa faca primul pas. Autoritatile din California au aprobat inceperea lucrarilor la prima centrala din lume care va capta cu ajutorul satelitilor lumina solara din spatiu, pentru a o converti in electricitate.

Compania americana Solaren se va ocupa de dezvoltarea proiectului. Reprezentantii acesteia intentioneaza sa vanda curentul electric obtinut unei alte firme, care il va distribui populatiei din California, scrie Adevarul.

Proiectul este, insa, foarte costisitor. Pentru fabricarea satelitilor, care vor fi acoperiti cu panouri solare, va fi nevoie de o investitie de peste doua miliarde de dolari. Instalatia trimisa in spatiu va converti lumina in unde radio, acestea fiind trimise mai departe, in California. Receptorul plasat aici va transforma apoi undele radio inapoi in electricitate, pe care o va trimite in reteaua electric.

„La nivel conceptual, avantajele unui astfel de sistem sunt semnificative. Vom intampina foarte multe bariere, suntem constienti de asta, dar merita sa facem toate eforturile financiare si tehnologice, pentru ca in cele din urma proiectul va fi pus pe picioare dupa cele mai performante standarde", a spus Michael Peevey, presedintele Comisiei pentru Utilitati Publice din cadrul administratiei californiene, care sprijina proiectul companiei Solaren.
Avantajul energiei produse in spatiu este ca poate fi colectata tot timpul, spre deosebire de energia solara obtinuta pe Pamant, doar in zilele insorite.


Sursa: Adevarul

 
11/12/2009 - Acest articol a fost citit de 3702 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 235 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cercetari electrice"
Stirile anterioare
Automatizari industriale pentru recuperare a...
Solutia completa pentru aplicatii in spitale...
Bec alimentat cu energie electrica transmisa...
Noi aliaje metalice cu memorie a formei,...
Repornirea acceleratorului de particule a fost...
Stirile urmatoare
Un nou motor electric de la Mercedes-Benz
In cel mult trei ani, becul lui Edison ar putea...
Ion Lungu: In energie, ar trebui sa nu se mai...
Ce trebuie sa stiti despre becurile cu halogen
Ministerul Economiei vrea sa infiinteze un...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric