Repornirea acceleratorului de particule a fost amanata din nou


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Repornirea acceleratorului de particule a fost amanata din nou


Cel mai performant dispozitiv tehnologic al lumii, care isi propune sa afle secretele formarii universului prin accelerarea protonilor pana la viteza luminii, a fost oprit la 19 septembrie 2008

accelerator de particule Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare (CERN) a anuntat ca reparatiile care vor fi efectuate la cel mai puternic accelerator de particule din lume, Large Hadron Collider (LHC), defectat la scurta vreme dupa ce a fost pornit toamna trecuta, vor dura o luna in plus, astfel ca dispozitivul va functiona abia in noiembrie, scrie Associated Press.

Purtatorul de cuvant al CERN, James Gillies, nu exclude si alte amanari pe viitor daca mai apar probleme, insa CERN va face tot posibilul ca dupa repornire sa nu mai repete ceea ce s-a intamplat toamna trecuta. Organizatia aproape a terminat de verificat toate cele 10.000 de interconexiuni electrice ale dispozitivului. Intial se vorbea ca acceleratorul va porni in aprilie 2009, insa alte amanari au impins termenul spre octombrie, iar acum spre noiembrie. Daca totusi inginerii reusesc sa porneasca uriasul dispozitiv in noiembrie va mai trece inca o luna pana cand acceleratorul care se gaseste intr-un tunel subteran circular de 27 km la granita franco-elvetiana sa inceapa ciocnirile experimentale de particule subatomice. Constructia propriu-zisa a acestui dispozitiv a durat 12 ani si a mobilizat 7.000 de fizicieni, costand nu mai putin de 3,76 miliarde de euro. Organizatia estimeaza ca reparatiile vor costa circa 37 milioane dolari pe parcursul a mai multi ani.

Sursa:  www.promptmedia.ro
 
19/08/2009 - Acest articol a fost citit de 2392 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 60 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cercetari electrice"
Stirile anterioare
Senzor care poate detecta virusul gripal din aer
Durificare cu fascicol de electroni de la ICPE-CA
Solutie pentru "intinerirea" cablurilor...
Modernizarea infrastructurii destinata...
Cercetatorii romani uimesc din nou
Stirile urmatoare
Noi aliaje metalice cu memorie a formei,...
Bec alimentat cu energie electrica transmisa...
Solutia completa pentru aplicatii in spitale...
Automatizari industriale pentru recuperare a...
Vom avea becuri aprinse de lumina spatiala
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric