Automatizari industriale pentru recuperare a vaporilor


ghidelectric.ro
Joi, 5 Octombrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Automatizari industriale pentru recuperare a vaporilor


Sistemele de recuperare a vaporilor nu participa doar la protejarea mediului inconjurator si a sanatatii publice, ci si la economisirea carburantului, in conformitate cu prevederile de mediu

depozitul petrom

La depozitul Petrom din Cluj de la fiecare cisterna incarcata, pot fi recuperati  integral vaporii de benzina, in urma implementarii sistemului de recuperare vapori de catre compania Syscom 18, unul dintre liderii nationali in domeniul automatizarilor industriale. Sistemul  realizeaza in acelasi timp, in combinatie cu asa numita „incarcare pe jos a autocisternelor”,  o zona  fara pericol exploziv din punctul de vedere a normelor de protectie si protejarea mediului inconjurator in zona de incarcare.

Excesul de vapori aparut la vehicularea si stocarea produselor petroliere de tip benzina cat si datorita variatiilor atmosferice de temperatura, este colectat si procesat. Prin procesare, se reduce emisia de compusi organici volatili in atmosfera si se recupereaza produsul volatil in vederea reutilizarii.
Functionarea intregului sistem este urmarita de catre Syscom 18 printr-un program computerizat, care realizeaza, printre altele, vizualizarea schemei sinoptice a sistemului de vapori, controlul parametrilor de functionare (temperaturi, niveluri, densitati, debite masice pentru emisiile din unitatea de recuperare), emiterea comenzilor pentru pornirea/oprirea unitatii de recuperare in functie de  presiunea dezvoltata in  sistem, executarea traseelor tehnologice pentru lichidul absorbant (necesar unitatii de recuperare), izolarea unor tronsoane si/sau echipamente din circuitul de vapori in cazuri de emergenta. Unitatea de recuperare a vaporilor dispune de propriul sau sistem de calcul.

In cadrul acestei lucrari, firma Syscom 18 a activat ca antreprenor general si integrator de sistem, asigurand ingineria de baza, contractarea cu terti a lucrarilor de proiectare si deexecutie , contractarea si livrarea aparatelor si de livrare de echipamente electrice, implementarea softurilor de aplicatie si executarea unor lucrari speciale de inalta tehnicitate.
De-a lungul celor 18 ani de activitate, Syscom 18 a furnizat solutii integrate pentru sisteme de automatizare si masura, fiind prima firma din Romania care a implementat in 2003 prima statie fiscala mare moderna, cu debitmetre ultrasonice, de masurare a gazelor naturale la depozitul subteran din Butimanu, judetul Dambovita, iar in 2006 un sistem complet de recuperarea  vaporilor la RAFO Onesti.

Syscom 18 desfasoara in prezent 11 proiecte similare, atat pe teritoriul tarii, cat si in Orientul Mijlociu si Asia
Centrala. Compania furnizeaza servicii „la cheie”, asigurand proiectarea, integrarea sistemului, livrarea echipamentelor, producerea de dulapuri de automatizare si skiduri de masura, elaborarea softurilor si punerea in functiune.


Despre Syscom 18:

Infiintata in 1991, Syscom 18 este o firma cu capital integral romanesc, specializata in automatizari industriale si sisteme de masura. Furnizor de servicii „la cheie”, Syscom 18 are peste 500 de clienti in Romania, Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Cele mai multe aplicatii au fost in industria petrolului si a gazelor naturale dar si in ciment, ceramica, medicamente, metalurgie etc.

Printre cei mai importanti clienti de-a lungul anilor, se numara Petrom, Romgaz, Transgaz, Rafo, Mittal Sidex, Inspet, Condmag, Armax, Confind, Arpechim, Petrobrazi, Rominserv, ANRS. Incepand cu anul 2000, Syscom 18 a  executat lucrari si in afara tarii, in Siria, Kazakstan, Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria.
Echipamentele livrate sunt produse de firme renumite, respectand standarde superioare de calitate. Syscom 18 a semnat contracte de distributie exclusiva cu peste 50 de firme din Europa, SUA sau Japonia. Are cca 150 de angajati, 10 filiale in tara si un volum total de vanzari de aproximativ 22 milioane euro (2007).


 
30/10/2009 - Acest articol a fost citit de 2592 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 65 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cercetari electrice"
Stirile anterioare
Solutia completa pentru aplicatii in spitale...
Bec alimentat cu energie electrica transmisa...
Noi aliaje metalice cu memorie a formei,...
Repornirea acceleratorului de particule a fost...
Senzor care poate detecta virusul gripal din aer
Stirile urmatoare
Vom avea becuri aprinse de lumina spatiala
Un nou motor electric de la Mercedes-Benz
In cel mult trei ani, becul lui Edison ar putea...
Ion Lungu: In energie, ar trebui sa nu se mai...
Ce trebuie sa stiti despre becurile cu halogen
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | dentalexcellence.ro | www h2on ro | focusrent ro | melkior | https www funerarii bucuresti ro | https hbsontime com | buy4baby ro | www quickshop ro | www ezera ro | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | essalian.ro |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric