35 de milioane de euro pentru 3 parcuri eoliene din Polonia


ghidelectric.ro
Marti, 23 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

35 de milioane de euro pentru 3 parcuri eoliene din Polonia


Un credit de 35 de milioane de euro va fi acordat Poloniei de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru constructia si exploatarea a trei parcuri eoliene, se arata intr-un comunicat remis luni (11 ianuarie 2010) de catre BERD.

parcuri eoliene

Trei parcuri eoliene, cu o capacitate totala de 52 de MW, vor fi construite si dat in functiune in sud-estul Poloniei. Proiectul se inscrie in eforturile facute de aceasta tara pentru a se conforma politicii Uniunii Europene de crestere a ponderii de energie regenerabila in cadrul cosului energetic, scrie Financiarul.

Primul Parc, Leki Dukielskie, de 10 MW, este deja in functiune. Parcul Bukowsko, cu o capacitate de 16 MW, era programat sa fie operational la finele lui 2009, iar cel mai mare, parcul Rymanów, cu o capacitate de 26 de MW, va fi dat in functiune in primul trimestru al anului 2010.

BERD estimeaza ca reusita acestui proiect ar putea sa atraga si alti investitori straini in domeniul de energie eoliana in Polonia. Dezvoltatorul proiectului celor trei parcuri eoliene este compania poloneza Martifer Renewables S.A. (MTR Poland), sucursala din Polonia a holdingului portughez Martifer Renewables SGPS, scrie Financiarul.

Acesta din urma are o capacitate instalata totala de 100 de MW, dintre care 90 la suta energie eoliana si restul energie solara, precum si o serie de proiecte de parcuri eoliene cu o capacitate totala de 3500 MW in 13 tari din America Latina, Australia (1000 MW), America de Nord (800 MW) si Europa de Est si de Vest (1500 MW).
Proiectul celor trei parcuri eoliene din Polonia va fi finantat de BERD (credit pe termen lung in zloti, cu o valoare echivalenta de 35 de milioane de euro), Banca Europeana pentru Investitii si doua banci comerciale. BERD finanteaza in Polonia un numar de 202 proiecte, cu o valoare totala de 14.242,8 milioane de euro, dintre care 82 la suta sunt in sectorul privat. BERD considera ca investitiile sale vor atrage investitii suplimentare de 10,7 miliarde de euro.


Sursa: Financiarul

 
11/01/2010 - Acest articol a fost citit de 2312 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 32 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Enel va produce impreuna cu Sharp panouri...
Alba saraca in potential eolian si solar
In asteptarea de energie alternativa
Energie regenerabila de 100 de milioane de euro
Panouri solare pentru Primaria sectorului 2
Stirile urmatoare
Noi mituri despre energie
Ecotricity planuieste sa dezvolte un tractor...
Corpuri de iluminat solare de la IKEA
Electrawinds vrea sa investeasca 500 mil. euro...
Primaria din Piatra Neamt vrea 20 de milioane...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric