Prea multa energie verde ar putea da peste cap reteaua de electrica a Bulgariei


ghidelectric.ro
Joi, 29 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Prea multa energie verde ar putea da peste cap reteaua de electrica a Bulgariei


Goana pentru a profita de stimulentele pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabila in Bulgaria ar putea furniza intr-un final atata energie incat ar putea da peste cap reteaua nationala de electricitate.

energie verde

Ivan Aiolov, directorul companiei nationale de electricitate, ESO a mai precizat ca guvernul trebuie sa impuna reglementari mai stricte pentru a-i opri pe speculanti. Generoasele stimulente guvernamentale pentru producerea de energie eoliana, energie solara si din biomasa, au dus la o crestere majora a proiectelor, totalizand peste 11.000 de megavati pana in luna septembrie, scrie Financiarul.

“La acest stadiu, reteaua electrica poate face fata. Puterea instalata totala (pentru noile instalatii ) este de 1.800 MW, insa nu poate face fata cand vine vorba de 10.000 MW”, a precizat Aiolov. Bulgaria, asemenea majoritatii altor foste state comuniste din regiune, se bazeaza in principal pe carbune si pe energie nucleara pentru a-si indeplini cerintele energetice. Necesitatea de a creste cota pentru energie verde la 16-20 la suta din energia produsa pana in 2020, pentru a indeplini cerintele formulate de UE de a reduce din emisii a determinat guvernele din regiune sa ofere preturi preferentiale pentru a-i atrage pe investitorii din sectorul energiei regenerabile, desi costul acestui tip de energie este mai ridicat decat cel al energiei pe baza de combustibil fosil.

Aceasta situatie a condus la un boom pentru energie eoliana in Bulgaria si Romania. Puterea energetica eoliana a Bulgariei, conectata la reteaua electrica, a sarit la 330 MW pana acum, in acest an, de la 103 MW, anul trecut. Insa retelele electrice existente nu pot face fata cererii de conectare de noi turbine eoliene, astfel incat compania nationala de transport al electricitatii din Bulgaria, NEK, a dispus o inghetare temporara in ceea ce priveste conectarea turbinelor la reteaua electrica in regiunea Varnei, scrie Financiarul.

NEK a avertizat in privinta unor posibile pene de curent ca urmare a cresterii cererilor pentru conectarea de noi turbine. Aiolov a declarat ca, dincolo de a oferi stimulente, Bulgaria ar trebui sa aiba o strategie detaliata in privinta unei cresteri durabile a cotei de energie regenerabila, care sa nu afecteze reteaua de electricitate. Prin urmare, ESO sugereaza investitorilor sa plateasca 5% din valoarea proiectului statului ca depozit pentru a demonstra ca intentioneaza sa realizeze aceste proiecte, ceea ce va diferentia intre speculanti si investitori seriosi, scrie Financiarul.

Sub auspiciile actualei legislatii, NEK si alte trei companii regionale de utilitati – CEZ din Cehia, EVN din Austria si E.ON din Germania – sunt obligate sa acorde prioritate energiei regenerabile atunci cand conecteaza unitati la reteaua electrica, dar si sa acopere toate costurile pentru upgradarea retelelor lor electrice.


Sursa: Financiarul

 
01/12/2009 - Acest articol a fost citit de 2200 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 36 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Lege neaplicabila pentru energii alternative
Candino Swiss Watch opteaza pentru energie solara
CIS solicita urgentarea aplicarii legii pentru...
Romstal investeste in energie eoliana
A inceput a treia etapa a proiectului Casa Verde!
Stirile urmatoare
In Alba Iulia patru cladiri publice vor utiliza...
Aplicatii pentru energie solara de la compania...
Turbine eoliene in nordul Moldovei
Panouri solare pentru Primaria sectorului 2
Energie regenerabila de 100 de milioane de euro
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric