Candino Swiss Watch opteaza pentru energie solara


ghidelectric.ro
Luni, 20 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Candino Swiss Watch opteaza pentru energie solara


Candino Swiss Watch s-a alaturat numarului tot mai mare de marci orologere care contribuie la conservarea mediului prin diverse metode, de la ecologizarea completa a manufacturilor, pana la sponsorizarea unor initiative stiintifice.

barca solara

Candino Swiss Watch a acceptat sa participe la prima calatorie in jurul lumii alimentata prin energie solara. PlanetSolar, cea mai mare ambarcatiune alimentata solar construita vreodata isi va incepe voiajul in 2010. Candino, un brand care face parte din Grupul Festina, se va numara printre principalii parteneri ai proiectului, fiind, de asemenea, cronometrorul oficial al evenimentului. Calatoria in acest tip de ambarcatiune doreste sa demonstreze potentialul energiilor regenerabile, scrie Ziarul financiar.

PlanetSolar e un catamaran pus in miscare de un motor electric silentios si nepoluant, alimentat prin energie solara. Deocamdata in stadiu de constructie in nordul Germaniei, cea mai mare barca alimentata solar va avea dimeniuni impresionante (35 x 23 x 6 m si o greutate de 6 tone) si va fi carmita de Raphäel Domjan, initiatorul proiectului, si Gérard d'Aboville, renumitul navigator francez, primul care a traversat Oceanul Atlantic intr-o ambarcatiune cu vasle.

Proiectul a fost prezentat oficial in Elvetia in cadrul inaugurarii PlanetSolar Village, pe 3 septembrie la Yverdon-les-Baines. Acest targ, sub forma unei expozitii de calatorie, va acompania barca alimentata solar pe parcursul tuturor etapelor, de la Hamburg la Lisabona, prin Londra si Paris. Apoi, in 2011, pe durata turului mondial, la New York, San Francisco, Dubai si Sidney, scrie Ziarul financiar.

PlanetSolar Village isi propune sa educe populatia globului despre energiile regenerabile. Vizitatorii targului vor putea sa navigheze pe PlanetSolar prin intermediul unui simulator sau sa participe in cadrul unor curse de ambarcatiuni alimentate solar.

"A sponsoriza PlanetSolar inseamna sa crezi intr-un proiect caracterizat de durabilitate, rationament si performanta", spune Jean-Marc Guillod, director de vanzari Festina-Candino Watch SA. "In ciuda crizei economice si financiare curente, Candino doreste sa sustina un proiect menit sa ajute planeta si generatiile viitoare", scrie Ziarul financiar.

Evident, Candino intentioneaza sa creeze, pentru a marca acest parteneriat, noi modele de ceasuri quartz si automatice echipate cu complicatii utile navigatorilor si persoanelor care calatoresc frecvent.


Sursa: Ziarul financiar

 
20/11/2009 - Acest articol a fost citit de 2751 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 22 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
CIS solicita urgentarea aplicarii legii pentru...
Romstal investeste in energie eoliana
A inceput a treia etapa a proiectului Casa Verde!
Certificate verzi pentru producatorii de...
Hidroelectrica SA vrea sa cumpere un proiect...
Stirile urmatoare
Lege neaplicabila pentru energii alternative
Prea multa energie verde ar putea da peste cap...
In Alba Iulia patru cladiri publice vor utiliza...
Aplicatii pentru energie solara de la compania...
Turbine eoliene in nordul Moldovei
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric