4 milioane de euro pentru parcuri eoliene in Dobrogea


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

4 milioane de euro pentru parcuri eoliene in Dobrogea


Investitiile in parcurile eoliene din zona Dobrogea se vor ridica la 4 miliarde euro, in urmatorii 3 ani, potrivit declaratiilor deputatului in Comisia de Buget Finante si Banci a Camerei Deputatilor, Gheorghe Dragomir.

parcuri eoliene

Companiile care vor dezvolta proiecte de energie eoliana sunt Eolica, CEZ, Enel, Energias de Portugal, Iberdrola. Deputatul a afirmat ca Romania trebuie sa renunte la “independenta energetica”.

 

“Este vorba de ceva mult mai important si anume gasirea unor solutii pentru a scapa de dependenta fata de o singura sursa de energie. De aceea, trebuie sa ne orientam cat mai rapid spre zona green energy”, a precizat acesta, scrie Financiarul.

 

Potrivit sursei citate, pentru ca investitiile in parcurile eoliene sunt foarte costisitoare in acest moment, Romania trebuie sa se axeze si pe alte zone, cum este compensarea energetica. “Este vorba de diferenta de energie produsa pe timpul noptii si cea produsa ziua. Este cazul centralelor pe gaze si a microcentralelor care acumuleaza energie noaptea. Energia produsa peste noapte poate fi stocata si folosita ziua in compensare, facandu-se mari economii”, a mentionat Dragomir in Financiarul.

 

Totodata, Romania are o mare oportunitate sa devina lider pe zona energetica in Balcani, spune Dragomir in interviul acordat Forum Invest. “O putem lua inaintea altor state si sa construim mai repede un cablu submarin care sa faca legatura intre tara noastra si Turcia, prin care sa transportam energie, in special energie nucleara. Acest lucru este posibil in conditiile in care Turcia este un mare importator de resurse de energie si are nevoie acum de aceste resurse, nu peste zece ani”, spune Gheorghe Dragomir.

 

 

Forum Invest a initiat o serie de dialoguri cu reprezentanti ai mediului de afaceri si detinatori de actiuni in domeniul energetic, pentru a identifica principalele probleme ale jucatorilor din sector si ale pietei regionale de profil. Forum Invest va organiza cea de a patra editie a Forumului International “Energy in Central & Eastern Europe” in perioada 2-4 noiembrie 2009, la Bucuresti.

Sursa: Financiarul

 

 
30/10/2009 - Acest articol a fost citit de 2139 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 25 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Raliu de masini cu panouri solare
2 mld. euro pentru energie eoliana de la Iberdrola
Electrica are 100 de milioane de euro pentru...
Peste 500.000 de case vor putea fi luminate...
Proiecte de peste 80 de milioane de euro pentru...
Stirile urmatoare
O fabrica de energie verde in Slatina
Investitii in energie verde
Petrom doreste sa investeasca in energie...
Contracte nesemnate pentru energie regenerabila...
Hidroelectrica SA vrea sa cumpere un proiect...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric