Un nou proiect pentru economisire de energie


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Un nou proiect pentru economisire de energie


Yello Strom va lansa, impreuna cu Cisco, un proiect de tip smart grid, in scopul de a crea un sistem inteligent de energie care permite clientilor sa masoare si sa controleze consumul de energ ie electrica al dispozitivelor folosite.

motor electric

Sistemul va permite consumatorilor sa isi reduca facturile lunare, precum si emisiile de carbon, reducand, de asemenea, cererea in perioadele de varf. Studiile au aratat ca tehnologia poate reduce consumul de energie cu aproximativ 10%, in timp ce reduceri de mai mult de 15% pot fi atinse prin amanarea functionarii aparatelor cum sunt masinile de spalat, scrie Financiarul.

Proiectul-pilot va folosi de asemenea in mod mai eficient resursele de energie regenerabila – inclusiv celulele solare, precum si o centrala mixta de caldura si electric itate – si va reduce dependenta locala de capacitatile aflate in rezerve. In cadrul pro iectului, Cisco si Yello Strom au colaborat pentru a permite unui numar de 70 de locuinte si companii sa comunice in mod inte ligent cu reteaua locala de electricitate si cu sursele de energie electrica printr-o retea IP.

Clientii vor utiliza un contoar online inteligent pentru a primi informatii despre consumul de energie in timp real. Intre timp, un sistem de management al electricitatii la domiciliu va permite clientilor sa programeze aparate precum masinile de spalat in perioadele din afara orelor de varf, prin intermediul unor “prize inteligente”. In timp, reducerea consumului la orele de varf poate contribui la problemele de capacitate asteptate pe piata germana de energie, scrie Financiarul.

Cu un sistem de tip smart grid, costul total al sistemului de electricitate va scadea, cu beneficii atat pentru furnizori cat si pentru consumatori. Yello Strom GmbH este o sucursala detinuta in totalitate de EnBW (Energie Baden¬Württemberg AG). Cu peste 1,4 milioane de clienti, Yello este una dintre primele 10 companii furnizoare de electricitate din Germania.

Sursa: Financiarul.

 

 

 

 

 
30/10/2009 - Acest articol a fost citit de 4049 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 104 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Salariatii Hidoelectrica vor picheta in...
Sistem de iluminat public pe leduri la Deva
Energie nucleara pentru statele Uniunii Europene
Companiile producatoare de energie electrica...
Nuclearelectrica isi va dubla productia de...
Stirile urmatoare
Atestat de inregistrare pentru produse energetice
Energie electrica din Sahara pentru Europa
Scaderea consumului de energie electrica va...
Nuclearelectrica vinde mai multa energie electrica
Investitiile din energie electrica aduc turisti
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric