Scaderea consumului de energie electrica va continua


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Scaderea consumului de energie electrica va continua


Enel, cel mai mare distribuitor privat de energie electrica din Romania, crede ca scaderea consumului de energie electrica va continua, abia la jumatatea anului viitor existand sansele unei redresari.

retele electrice

"Criza economica a produs efecte asupra mai multor sectoare ale economiei romanesti, precum constructiile, industria electronica, a maselor plastice. In opinia noastra, tendinta de scadere a consumului de electricitate va continua, dar anticipam ca acest trend negativ se va atenua sau stabiliza spre mijlocul anului 2010", spun reprezentantii Enel, scrie Ziarul financiar.

Italienii detin pe plan local trei foste filiale de distributie si furnizare de energie electrica, si anume Electrica Banat, Electrica Dobrogea si Electrica Muntenia Sud. In ciuda acestui lucru, Enel spune ca merge mai departe cu planul de investitii anuntat pentru cele trei regiuni, respectiv 700 mil. euro in urmatorii cinci ani.

"Enel s-a angajat intr-un program de modernizare si imbunatatire a retelei electrice in toate cele trei regiuni unde compania este prezenta - Banat, Dobrogea si Muntenia Sud. Suma totala a investitiilor pentru urmatorii 5 ani se ridica la 700 de milioane de euro. In acest sens vom investi 300 de milioane de euro in 2009 si 2010, 150 milioane euro in fiecare an, in modernizarea statiilor, punctelor de transformare si a liniilor electrice, precum si in introducerea tehnologiei de control la distanta", mai spun reprezentantii Enel, scrie Ziarul financiar.

Potrivit acestora schimbarile nu vor fi "peste noapte", modernizarea infrastructurii fiind un lucru de durata.
"Experienta noastra din Italia si din alte tari unde opereaza grupul Enel arata insa ca pentru a moderniza infrastructura electrica a unei capitale cum este Bucurestiul, respectiv a zonelor adiacente, sunt necesari ani, iar efectele nu se pot face simtite peste noapte", mai spune Enel.

Italienii spun ca nu vor recurge la programe de concedieri colective ca masuri de taiere a costurilor, dar ca vor continua programul de pensionarea anticipata a personalului interesat, numai pe baza voluntara. Enel este angrenat in prezent intr-un amplu proces de integrare, intentia grupului fiind aceea de a construi pe piata locala o structura unica pe partea de distributie a energiei electrice si o singura structura pe partea de furnizare de energie electrica, scrie Ziarul financiar.

In prezent, partea de furnizare din Electrica Banat si Dobrogea a fost reunita in compania Enel Energie, in timp ce partea de furnizare din cadrul Electrica Muntenia Sud este reprezentata de Enel Energie Muntenia. Pe partea de distributie, lucrurile stau similar, doar operatiunile din Banat si Dobrogea fiind deocamdata integrate.


Sursa: Ziarul financiar

 
09/11/2009 - Acest articol a fost citit de 3152 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 58 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Energie electrica din Sahara pentru Europa
Atestat de inregistrare pentru produse energetice
Un nou proiect pentru economisire de energie
Salariatii Hidoelectrica vor picheta in...
Sistem de iluminat public pe leduri la Deva
Stirile urmatoare
Nuclearelectrica vinde mai multa energie electrica
Investitiile din energie electrica aduc turisti
Va avea loc o decizie privind modificarea...
Statul ar trebui sa fie un supraveghetor in...
Fuziuni si privatizari pe piata de energie in 2010
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric