Investitiile din energie electrica aduc turisti


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Investitiile din energie electrica aduc turisti


Anul trecut, Hidroelectrica a acoperit un sfert din productia totala de electricitate a Romaniei, iar o mare parte este produsa in Caras-Severin.

energie electrica

„Caras-Severin ocupa un loc important pe harta strategica a Romaniei, in ceea ce priveste productia de energie electrica, datorita lacurilor de acumulare de aici”, a declarat Nicolae Brebu, directorul sucursalei de hidrocentrale, Uzina Caransebes. Acesta a adaugat ca energia electrica produsa anual in judetul Caras-Severin valoareaza 2.000.000 de euro, scrie Financiarul.

Desi terenurile pe care se afla amplasate obiectivele celui mai mare producator de energie electrica din Romania sunt amplasate in mare parte pe terenul statului roman, castigurile comunitatilor se numara in drumuri reabilitate si retele de alimentare cu apa. Castigul pe termen lung consta in numarul mare de turisti. Lacurile de acumulare amenajate de societate, ca sa produca energie electrica, sunt si obiective turistice.

Un exemplu in acest sens este drumul judetean care leaga Plugova de Cornereva, in lungime de 13,6 kilometri, construit integral din banii societatii care trebuie sa il si foloseasca. Lucrarile sunt gata, iar drumul a fost receptionat zilele trecute., informeaza Financiarul.

„Este o prezenta benefica in viata economica a Caransebesului. Personalul de la Hidroelectrica este unul calificat, iar anul trecut am avut chiar si o colaborare in domeniul sportiv. Producatorul de energie electrica patroneaza unul dintre cluburile de judo din oras”, a declarat Marcel Vela, primarul orasului. Contributia pe care Hidroelectrica SA a avut-o la bugetul local a fost anul trecut de aproape 16.000 de lei, bani ce provin din impozitele pe terenuri, cladiri si masini.

Sursa: Financiarul

 
13/11/2009 - Acest articol a fost citit de 3030 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 60 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Nuclearelectrica vinde mai multa energie electrica
Scaderea consumului de energie electrica va...
Energie electrica din Sahara pentru Europa
Atestat de inregistrare pentru produse energetice
Un nou proiect pentru economisire de energie
Stirile urmatoare
Va avea loc o decizie privind modificarea...
Statul ar trebui sa fie un supraveghetor in...
Fuziuni si privatizari pe piata de energie in 2010
Compania de transport de energie electrica,...
Mentinerea preturilor la energie in 2010 este...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric