Va avea loc o decizie privind modificarea pretului la anergie electrica


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Va avea loc o decizie privind modificarea pretului la anergie electrica


Nu este exclusa nici o majorare a pretului energiei electrice pentru consumatorul casnic, nici o scadere. De asemenea, pretul ar putea ramane nemodificat.

energie electrica

O decizie privind modificarea pretului la energie electrica pentru consumatorii casnici va fi luata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei in 10 decembrie, in aceasta perioada purtandu-se discutii cu producatorii, furnizorii si distribuitorii privind cantitatile de productie, a declarat, miercuri (11 noiembrie 2009), directorul general al Directiei Preturi si Tarife pentru Energia Electrica din cadrul ANRE, Viorel Alicus, la conferinta Cogenerarea in Romania, scrie Financiarul.

 "O decizie privind modificarea pretului de la 1 ianuarie 2010 va fi luata in 10 decembrie. Prioritatea in acest moment este stabilirea cantitatilor de productie”, a afirmat Viorel Alicus.

De asemenea, acesta a precizat ca motivatia producatorilor, distribuitorilor si furnizorilor din sistem pentru care solicita majorari ale preturilor este reducerea productiei lor, dupa o scadere a consumului, informeaza Financiarul.

“Estimarile producatorilor arata ca in 2009 consumul a scazut cu 9% fata de 2008, iar in 2010 s-ar putea sa ramana la fel. Estimarile pentru 2010 arata aceeasi productie si acelasi consum ca si cele din 2009. Cea mai mare variabila in stabilirea pretului sunt cantitatile de productie”, a spus directorul ANRE. Totodata, acesta a precizat ca in discutiile ce vor avea loc se regaseste si propunerea de pastrare a pretului reglementat la energie electrica pentru consumatorii casnici.

Preturile energiei electrice pentru utilizatorii finali casnici, in primul semestru din acest an, s-au situat intre 0,3877 lei/kWh si 0,4158 lei/kWh (incluzand toate taxele), in functie de consumul anual, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica (INS), scrie Financiarul.

In cadrul celor sase categorii de consumatori casnic i standard, cel mai mic pret pe kWh (kilowat-ora), de 0,3 877 lei, este perceput in cazul unui consum anual mai mare sau egal cu 15.000 kWh, iar cel mai mare pret, de 0,4158lei/kWh, pentru un consum anual mai mic de 1.000 kWh. In cazul consumatorilor finali industriali, preturile cu toate taxele incluse la energie electrica pe kWh, in ultimele sase luni din 2009, incep de la 0,3005 lei pentru un consum anual intre 70.000 si 150.000 MWh si cresc pana la 0,5092 lei pentru un consum anual mai mic de 20 MWh.


Sursa: Financiarul.

 
13/11/2009 - Acest articol a fost citit de 2837 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 49 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Investitiile din energie electrica aduc turisti
Nuclearelectrica vinde mai multa energie electrica
Scaderea consumului de energie electrica va...
Energie electrica din Sahara pentru Europa
Atestat de inregistrare pentru produse energetice
Stirile urmatoare
Statul ar trebui sa fie un supraveghetor in...
Fuziuni si privatizari pe piata de energie in 2010
Compania de transport de energie electrica,...
Mentinerea preturilor la energie in 2010 este...
Hidrocentrala de la Movileni a inceput sa...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric