Nuclearelectrica vinde mai multa energie electrica


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Nuclearelectrica vinde mai multa energie electrica


Nuclearelectrica, unul dintre cei mai mari si mai ieftini producatori locali de energie, operatorul celor doua reactoare de la Cernavoda, a reusit in primele noua luni ale anului sa-si creasca productia de energie electrica.

energie electrica

 De altfel, Hidroelectrica si Nuclearelectrica sunt singurii producatori de energie electrica care au inregistrat in primele noua luni ale anului afaceri in crestere, ceilalti producatori care si-au anuntat rezultatele confruntandu-se cu o diminuare a incasarilor, scrie Ziarul financiar.

In primele trei trimestre, Nuclearelectrica a avut o cifra de afaceri de 1,12 mld. lei (circa 267 mil. euro), in crestere cu 6,2% comparativ cu perioada similara a anului trecut, profitul net al ajungand in perioada analizata la 138,1 mil. lei (32,6 mil. euro), cu 15% mai mare fata de primele noua luni din 2008. "Cresterea cifrei de afaceri si a profitului net in primele noua luni ale anului 2009 se datoreaza cresterii cantitatii de energie produsa si livrata de centrala nucleara de la Cernavoda", spun oficialii Nuclearelectrica.

Potrivit unor date recente ale Nuclearelectrica, compania a produs in primele noua luni ale anului o cantitate de energie cu 3% mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut ca urmare a unei opriri planificate mai scurte anul aceasta a unuia din cele doua reactoare fata de 2008. Oficialii companiei au precizat ca nu se asteapta la modificari majore in ceea ce priveste piata, dar ca este posibila o usoara crestere a consumului de energie spre sfarsitul anului. Centrala de la Cernavoda functioneaza prin intermediul a doua reactoare nucleare cu o capacitate instalata de circa 700 MW fiecare, asigurand in total circa 18% din consumul de energie electrica anual al Romaniei, informeaza Ziarul financiar.

Statul, prin Nuclearelectrica, este in prezent implicat in constructia a inca doua reactoare pe platforma de la Cernavoda in parteneriat cu mai multi investitori straini. Anul acesta a fost inregistrata compania de proiect care va realiza reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, companie care se numeste EnergoNuclear. Structura actionariatului EnergoNuclear este urmatoarea: Nuclearelectrica detine 51%, CEZ (Cehia), Enel (Italia), RWE Power (Germania), GDF SUEZ (grup franco-belgian) detin fiecare cate 9,15%, in timp ce Iberdrola (Spania) si ArcelorMittal Romania detin fiecare cate 6,2%. Potrivit estimarilor initiale, cele doua reactoare nucleare noi ar urma sa intre in functiune in 2015-2016, valoarea totala a investitiei fiind evaluata la circa 4 miliarde de euro, scrie Ziarul financiar.

Unul dintre semnele de intrebare in ceea ce priveste acest proiect este daca statul va avea fondurile suficiente, adica circa 2 mld. euro, pentru a-si sustine participatia de 51% din acest proiect, in caz contrar fiind obligat sa-si diminueze participatia.


Sursa: Ziarul financiar

 
09/11/2009 - Acest articol a fost citit de 3140 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 63 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Scaderea consumului de energie electrica va...
Energie electrica din Sahara pentru Europa
Atestat de inregistrare pentru produse energetice
Un nou proiect pentru economisire de energie
Salariatii Hidoelectrica vor picheta in...
Stirile urmatoare
Investitiile din energie electrica aduc turisti
Va avea loc o decizie privind modificarea...
Statul ar trebui sa fie un supraveghetor in...
Fuziuni si privatizari pe piata de energie in 2010
Compania de transport de energie electrica,...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric