Electrica are 100 de milioane de euro pentru energie regenerabila


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Electrica are 100 de milioane de euro pentru energie regenerabila


Electrica, una dintre cele mai importante companii de distributie si furnizare a energiei electrice, are pentru anul viitor un buget de investitii de 100 de milioane de euro

energie electrica

"Electrica a hotarat sa devina un jucator important pe piata de energie produsa din surse regenerabile, propunandu-si sa realizeze capacitati de circa 375 MW, scrie Ziarul financiar.

Compania are in vedere construirea a trei parcuri eoliene, de 50 de MW fiecare. Acestea vor fi amplasate in localitatile Chirnogeni si Sacele din judetul Constanta si in Frumusica din judetul Galati. Primele doua proiecte, care se vor intinde pe 100 de hectare fiecare, sunt in stadiul de intocmire a studiilor de fezabilitate, iar ultimul, amplasat pe 75 de hectare, in studiul de prefezabilitate", spun reprezentantii Electrica.

 

 

Compania avea in conturi la inceputul acestui an circa 300 de milioane de euro rezultati din privatizarea Electrica Muntenia Sud. Recent, in conturile Electrica au mai intrat 145 de milioane de euro din vanzarea participatiilor pe care compania le mai detinea in cadrul CEZ Distributie si CEZ Vanzare catre grupul ceh CEZ care acum detine ambele companii in proportie de 100%, informeaza Ziarul financiar.

 

Planurile Electrica de dezvoltare a unor proiecte de producere de energie electrica au fost abandonate o perioada de timp, atat cat compania era inclusa in cele doua structuri energetice gigant pe care statul vrea sa le puna pe picioare anul viitor.

 

 

Odata exclusa Electrica din componenta celor doua companii energetice, firma si-a reluat planurile de investitii pe partea de productie de energie electrica.

 

 

In primele opt luni ale anului, compania a inregistrat un profit brut de 324 mil. lei (circa 77 mil. euro), de cinci ori mai mic fata de rezultatul consemnat in perioada similara a anului trecut, si o cifra de afaceri de 3,19 mld. lei (761 mil. euro), cu 7% mai mica fata de primele opt luni din 2008.

 

 

"Diferentele inregistrate la nivelul celor doi ani in ceea ce priveste rezultatul brut inregistrat de grupul Electrica rezida din faptul ca in anul 2008 s-au inregistrat venituri financiare din privatizarea filialei Muntenia Sud", spun reprezentantii Electrica, scrie Ziarul financiar.

 

Cifra de afaceri a companiei a scazut in contextul reducerii cererii de energie din partea clientilor Electrica, reprezentantii firmei spunand ca din 2010 estimarile sunt mai optimiste "avand ca baza semnele de imbunatatire a situatiei economice la nivel mondial."

Sursa: Ziarul financiar

 

 
29/10/2009 - Acest articol a fost citit de 2390 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 24 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Peste 500.000 de case vor putea fi luminate...
Proiecte de peste 80 de milioane de euro pentru...
Ne aflam pe ultimele locuri la capitolul...
Parc eolian in functiune in Medgidia dupa o...
Cele mai dorite locatii pentru proiecte eoliene
Stirile urmatoare
2 mld. euro pentru energie eoliana de la Iberdrola
Raliu de masini cu panouri solare
4 milioane de euro pentru parcuri eoliene in...
O fabrica de energie verde in Slatina
Investitii in energie verde
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric