Parc eolian in functiune in Medgidia dupa o investitie de peste 100 mil. euro


ghidelectric.ro
Joi, 13 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Parc eolian in functiune in Medgidia dupa o investitie de peste 100 mil. euro


Grupul energetic Energias de Portugal (EDP), al patrulea mare operator de energie eoliana din lume, va pune in functiune pana la mijlocul anului viitor un parc eolian de 90 MW, localizat in Medgidia.

parc eolian

EDP a achizitionat anul trecut prin intermediul subsidiarei sale EDP Renovaveis (EDPR) proiecte totalizand 736 MW (mai mult decat un reactor nuclear de la Cernavoda), in diferite faze de dezvoltare, prin preluarea unui pachet de 85% din actiunile companiilor care dezvolta aceste proiecte Renovatio Power si Cernavoda Power.

"La mijlocul anului viitor, primul parc de 90 MW va fi functional in Medgidia. Investitia pentru instalarea unui megawatt in sectorul eolian este de circa 1,3-1,5 milioane de euro, bani care includ toate lucrarile necesare. Acum fundatiile sunt gata pentru proiectul din Medgidia", spune Andreea Vatra, director general al Wind Expert, cea mai mare companie de consultanta in domeniul eolian de pe piata locala, care ofera astfel de servicii celor de la EDPR. Compania mai are acum in constructie un parc de 138 MW localizat in Cernavoda, intentionand ca in urmatorii trei ani capacitatea totala a proiectelor functionale sa fie de 298 MW, informeaza Ziarul financiar.

"Deocamdata, nu putem spune cu precizie cand va deveni functional si parcul de la Cernavoda. Vom da drumul la proiecte pe rand, astfel incat in urmatorii trei ani sa avem 298 MW functionali pe partea eoliana", a mai spus reprezentanta Wind Expert. Cele doua parcuri eoliene, cel din Medgidia si cel din Cernavoda, vor folosi turbine livrate de compania daneza Vestas. EDPR si Vestas au semnat un contract la inceputul acestui an pentru furnizarea a 76 de tubine eoliene cu o capacitate totala de 228 MW, adica exact cat vor avea cele doua proiecte ale EDPR care se afla in faza avansata de executie.

In afara de EDPR, proiectul cehilor de la CEZ se afla intr-un stadiu avansat in ceea ce priveste constructia parcului eolian de 600 MW din doua localitati dobrogene, Fantanele si Cogealac. Potrivit celor mai recente declaratii ale reprezentantilor CEZ Romania, lucrarile la parcul de la Fantanele care presupun instalarea a 139 de turbine eoliene ar trebui finalizate in primavara anului viitor, informeaza Ziarul financiar.

Sursa: Ziarul financiar

 

 
21/10/2009 - Acest articol a fost citit de 3465 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 39 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Cele mai dorite locatii pentru proiecte eoliene
Avem primul parc solar care produce electricitate
Nemultumiti de legislatia care stimuleaza...
Centrale eoliene cu o putere instalata de 1500MW
3.000 MW de energie eoliana pana in 2017
Stirile urmatoare
Ne aflam pe ultimele locuri la capitolul...
Proiecte de peste 80 de milioane de euro pentru...
Peste 500.000 de case vor putea fi luminate...
Electrica are 100 de milioane de euro pentru...
2 mld. euro pentru energie eoliana de la Iberdrola
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric