3.000 MW de energie eoliana pana in 2017


ghidelectric.ro
Joi, 25 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

3.000 MW de energie eoliana pana in 2017


Romania va genera 3.000 MW de energie eoliana pana in 2017, potrivit estimarilor Transelectrica, citate de Mediafax.

energie regenerabila

Companiile care dezvolta cele mai mari parcuri de turbine eoliene in Romania sunt CEZ, din Cehia si compania spaniola Iberdrola. Astfel, CEZ va investi 1,1 miliarde de euro pentru a instala turbine eoliene de 600 MW, in timp ce Iberdrola a anuntat planuri de constructie a 1.600 MW in centrale eoliene. In prezent Romania produce doar 11 MW de energie eoliana.

Consumul de electricitate din Romania va creste, pana in 2017, cu 33% fata de anul 2008, de la 54,27 TWh la 72,05 TWh, mai arata estimarile Transelectrica. Compania mentioneaza ca Enel nu a solicitat o crestere a capacitatii de transport pentru alimentarea Bucurestiului. In mai multe centre urbane, precum Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta si Tulcea s-a tinut cont de cresterea accentuata a consumului de energie, peste ritmul mediu la nivel national, informeaza Mediafax.

Zonele Oltenia, Muntenia Nord, Dobrogea si Muntenia Sud sunt estimate sa aiba cele mai mari cresteri ale consumului de energie, in perioada 2008-2017. Totodata, tarifele pentru transportul energiei, serviciile de sistem si de administrare a pietei de energie sunt asteptate sa creasca. In cazul transportului electricitatii, tariful ar putea ajunge anul viitor la 16,5 lei/MWh, pentru ca in 2017 sa atinga nivelul de 19,54 lei/MWh.

Pana in 2015 sunt asteptate sa fie puse in functiune reactoarele nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda, care vor cumula 1.440 MW. Centrala de la Cernavoda are deja functionale doua unitati nucleare, care insumeaza 1.400 MW. De asemenea, statul are intentia de a construi si centrala de la Tarnita-Lapustesti, care va avea o putere de 1.000 MW si care este estimata sa fie finalizata tot in 2015, informeaza Mediafax.

In privinta termocentralelor, unul dintre proiecte anuntate este al companiei Petrom, care va investi, pana in 2011, suma de 500 milioane de euro intr-o termocentrala de 860 MW la Brazi. Unitatea va acoperi aproximativ 8% din consumul la nivel national. Alte proiecte sunt derulate de compania de stat Termoelectrica impreuna cu parteneri straini. Unul dintre acestea, dezvoltat de Termoelectrica, Enel (Italia) si E.ON (Germania) vizeaza constructia la Braila a unei unitati de 800 MW.

Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, aflata sub autoritatea Ministerului Economiei, intentioneaza, de asemenea, sa investeasca 1,2 miliarde de euro pentru modernizarea unei centrale electrice si constructia unei unitati noi, care ar urma sa aiba circa 1.000 MW. Capacitatea instalata totala a centralelor electrice era la sfrasitul anului 2007 de 20.380 MW, din care 32% in hidrocentrale, 7% in centrala nuclearelectrica de la Cernavoda si 61% in termocentrale.


Sursa: Mediafax

 
14/10/2009 - Acest articol a fost citit de 2982 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 56 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Noi companii pariaza pe energie elternativa
UE finanteaza cercetari in domeniul energiilor...
Hotelierii de pe Litoral vor putea cere fonduri...
Finantare pentru proiecte in energie electrica
Masini 100% electrice si incarcate la priza!
Stirile urmatoare
Centrale eoliene cu o putere instalata de 1500MW
Nemultumiti de legislatia care stimuleaza...
Avem primul parc solar care produce electricitate
Cele mai dorite locatii pentru proiecte eoliene
Parc eolian in functiune in Medgidia dupa o...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric