Construim doua hidrocentrale impreuna cu Bulgaria


ghidelectric.ro
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Construim doua hidrocentrale impreuna cu Bulgaria


Romania si Bulgaria vor sa dezvolte impreuna doua hidrocentrale, cu fonduri europene, urmatorul pas in acest sens fiind semnarea unui Memorandum peste aproximativ o luna, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Serban.

hidrocentrale

"Discutiile cu oficialii din Bulgaria de zilele trecute s-au purtat pe transport energie electrica, pe gaze naturale si pe hidro. Ei doresc sa construim impreuna doua hidrocentrale electrice, cu fonduri europene. Specialistii din ambele tari se vor intalni sa faca un Memorandum in acest sens, cu care sa mearga la UE. De asemenea, am mai vorbit si despre realizarea unei piete regionale si sincronizarea cu sistemul bulgar", a precizat Tudor Serban.
De asemenea, nu este exclus ca aceste doua hidrocentrale sa fie construite pe Dunare, informeaza ziarul Ziua.

Oficialul din ME a adaugat faptul ca cele doua tari au convenit ca linia de interconexiune Isaccea-Varna, de 750kV sa fie folosita la 400kV. Pentru acest lucru, Bulgaria va trebui sa isi finalizeze la Varna o statie de 400kV, adaptata liniei de interconexiune, in timp ce Romania are deja statia-omolog de 400kV de la Isaccea. "Am mai realizat si planificarea schimburilor la granita. Potrivit UE, alocarea capacitatilor de schimb cu tarile vecine trebuie facuta coordonat, dintr-un singur loc, anual, lunar, zilnic si intra-day", a mai spus Tudor Serban.

Acesta a mentionat faptul ca cele doua tari au discutat si despre conducta Giugiu-Ruse, viitoarea conducta de interconectare cu Bulgaria. "Intr-o luna, vor fi semnate toate Memorandumurile de colaborare cu Bulgaria, unul pe hidro si altul pentru celelalte proiecte", a adaugat oficialul ME, informeaza ziarul Ziua.
Totodata, Romania si Bulgaria au ajuns recent la un acord in privinta interconectarii retelelor de gaze naturale. Conducta Giurgiu-Ruse ar putea avea o lungime de 20 de km.

Sursa: Ziua

 
12/10/2009 - Acest articol a fost citit de 4300 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 61 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Prudenta in privinta deseurilor utilizate...
Amenzi pentru producatorii de echipamente...
Certificat de eficienta energetica
Resursele de energie ale Romaniei au scazut cu...
Recomandarile UE privind finantarea...
Stirile urmatoare
Salariatii Hidroelectrica se pregatesc pentru...
Romania este bine clasata pe energie nucleara
Strategii pe timp de criza in cadrul companiei...
Noi colaborari pentru productie de energie...
Creste pretul energiei electrice
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric