Creste pretul energiei electrice


ghidelectric.ro
Sambata, 28 Noiembrie 2020
Ne gasiti si pe:            

Creste pretul energiei electrice


Pretul platit de consumatorul final pentru energia electrica ar trebui sa creasca cu 2 pana la 3,5 euro/MWh, in 2010, daca va fi atinsa cota anuala de certificate verzi, stabilita 8,3% pentru Romania, anul viitor.

contor

‘Conform strategiei pentru energie regenerabila din Romania, pretul platit de consumatorul final pentru energie electrica va creste cu 2 – 3,5 euro, in 2010, daca vor fi atinse cotele de certificate verzi de catre furnizori. Acest lucru este insa putin probabil. Cota a fost stabilita la 8,3% pentru 2010, dar Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energetic micsoreaza aceste cote, pentru ca ele nu pot fi atinse’, a afirmat Alexandru Sandulescu, directorul general din cadrul Ministerului Economiei, informeaza Financiarul.

Pretul energiei electrice din surse fosile va creste pe termen mediu si lung, prin eliminarea subventiilor la carbune, cresterea costurilor gazelor cu efect de sera si prin cresterea preturilor surselor fosile, a mentionat Sandulescu. Potrivit reprezentantului ME, strategia energiei regenerabile prevede o scadere a costului productiei energiei din surse regenerabile.

‘Costul productiei de energie din surse regenerabile ar trebui sa scada pe termen mediu si lung, unul dintre motive fiind cresterea productiei de echipamente electrice’, a mentionat acesta. Potentialul de energie solara in Romania se ridica la 1,2 TWh pentru energie electrica, potentialul de energie eoliana la 23 TWh, cel hidro – 36 TWh, cel de biomasa si biogaz – 318 PJ, potrivit strategiei autoritatilor, informeaza Financiarul.


Sursa: Financiarul

 
22/10/2009 - Acest articol a fost citit de 3454 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 59 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Noi colaborari pentru productie de energie...
Strategii pe timp de criza in cadrul companiei...
Romania este bine clasata pe energie nucleara
Salariatii Hidroelectrica se pregatesc pentru...
Construim doua hidrocentrale impreuna cu Bulgaria
Stirile urmatoare
A V-a editie a Emerging Europe Energy
Nuclearelectrica isi va dubla productia de...
Companiile producatoare de energie electrica...
Energie nucleara pentru statele Uniunii Europene
Sistem de iluminat public pe leduri la Deva
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: Kronos | eOrion ro | Rocco Piese
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric