Romania este bine clasata pe energie nucleara


ghidelectric.ro
Vineri, 29 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Romania este bine clasata pe energie nucleara


Romania se afla pe o pozitie buna in randul tarilor europene pe domeniul energiei nucleare, a declarat, Mihaela Stiopol, presedintele Asociatiei Romane pentru Energie Nucleara.

energie nucleara

“Atat AREN, cat si Romatom, sunt membre ale forurilor europene, ale Societatii Nucleare Europene si avem un cuvant de spus in politica energetica nucleara internationala, informeaza Financiarul.

Romania se afla intr-o pozitie buna in randul tarilor europene pe domeniul energiei nucleare. Ca tara, suntem cunoscuti si recunoscuti in acest domeniu. Definitivarea proiectelor 3 si 4 de la Cernavoda ne va pozitiona si mai puternic pe harta europeana in ceea ce priveste energia nucleara“, a explicat Stiopol.

Potrivit reprezentantei AREN, “energia nucleara nu poate fi extrasa din mix-ul energetic“, aceasta reprezentand “o parte a solutiei de reducere a poluarii la nivel mondial”. “Este un tip de energie pentru o perioada de tranzitie catre tipul de energii alternative, e adevarat, destul de costisitoare.

Fiecare tara trebuie sa aiba posibilitatea financiara necesara si baza creata pentru a demara astfel de proiecte. Cand doresti sa atingi o dezvoltare economica de nivel ridicat trebuie sa ai si posibilitatile financiare pentru a face asta”, a apreciat Mihaela Stiopol.

Oficialul a punctat faptul ca Romania se afla intr-o situatie fericita, si are toate componentele pentru dezvoltarea fluxului energetic. “Ar fi pacat sa nu se profite de acest lucru. In unele zone din tara, energia eoliana si cea solara sunt, totusi, cele mai viabile, dar colaborarea cu partea nucleara este ideala“, a mentionat Stiopol.

In perioada 12-16 octombrie are loc la Bucuresti cea de-a noua editie a Simpozionului International pentru Energie Nucleara – SIEN 2009, la care si-au anuntat prezenta aproape 200 de participanti din zece tari, printre care Bulgaria, Italia, Germania, SUA, Canada. Evenimentul se desfasoara sub sloganul “Energie Nucleara – O noua provocare“, iar printre temele de interes abordate in cele cinci zile de discutii se gasesc: constructia de noi centrale nucleare, operare, securitate nucleara, radioprotectie, managementul deseurilor radioactive, precum si stadiul de securitate la care se afla cele doua reactoare nuclear-electrice de la Cernavoda si concretizarea proiectelor 3 si 4, informeaza Financiarul.

Pe marginea acestui subiect, in luna aprilie, ministrul Economiei, Adrian Videanu, declara ca sumele alocate in anul 2009 pentru proiectul realizarii noilor reactoare 3 si 4 de la Cernavoda se ridica la aproximativ 60 milioane de lei si reprezinta participarea Nuclearelectrica la capitalul social al EnergoNuclear.

Proiectul celor doua reactoare urmeaza sa fie realizat in doua etape. Pe parcursul etapei de pre-proiect, care se estimeaza sa dureze 18 luni de la inregistrarea societatii comerciale, vor fi desfasurate activitati pregatitoare, precum elaborarea unor specificatii tehnice si comerciale, cereri de oferta, documentatii de inginerie, finantarea unor lucrari de santier cu un volum limitat, evaluarea ofertelor pentru contractorul general, informeaza Financiarul.

De asemenea, investitorii vor perfecta aranjamentele comerciale privind constructia celor doua unitati, exploatarea pe termen lung, precum si modalitatile efective de finantare. Etapa propriu-zisa de realizare a proiectului are un cost estimat de patru miliarde euro si o durata de circa sase ani. Fiecare unitate va avea o capacitate instalata de 720 MWh.

Punerea in functiune a celor doua unitati nucleare este prevazuta pentru perioada 2015-2016. Durata de viata a unei unitati este de 30 de ani, cu posibilitatea prelungirii la 40 de ani. Actionarii SC EnergoNuclear SA sunt ArcelorMittal Galati, CEZ, ENEL, GDF-SUEZ, Iberdrola, RWE Power si Nuclearelectrica.


Sursa: Financiarul

 
13/10/2009 - Acest articol a fost citit de 1872 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 37 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Salariatii Hidroelectrica se pregatesc pentru...
Construim doua hidrocentrale impreuna cu Bulgaria
Prudenta in privinta deseurilor utilizate...
Amenzi pentru producatorii de echipamente...
Certificat de eficienta energetica
Stirile urmatoare
Strategii pe timp de criza in cadrul companiei...
Noi colaborari pentru productie de energie...
Creste pretul energiei electrice
A V-a editie a Emerging Europe Energy
Nuclearelectrica isi va dubla productia de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric