Certificat de eficienta energetica


ghidelectric.ro
Marti, 23 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Certificat de eficienta energetica


Deputata europeana Adriana Ticau a participat la conferinta Perspectivele politicii privind locuintele intr-o Europa mai sociala, organizata, la Parlamentul European, de Asociatia Internationala a Locatarilor.

eficienta energetica

Conferinta a fost prilejuita de celebrarea, la data de 5 octombrie 2009, a "Zilei mondiale a locuintei" si a reunit deputati europeni, reprezentanti ai Comitetului Regiunilor, precum si ai societatii civile.
Adriana Ticau, raportoare a PE pentru revizuirea directivei privind performanta energetica a cladirilor, a prezentat stadiul negocierilor in adoptarea noii directive. In aceasta perioada se desfasoara o serie de trialoguri intre Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeana si Parlamentul European. Europarlamentarul PSD a aratat ca "in forma actuala, directiva privind performanta energetica a cladirilor adoptata in 2002, prevede ca, incepand cu 1 ianuarie 2010, toate Statele Membre trebuie sa se asigure ca orice inchiriere sau cumparare de locuinta se face numai cu conditia emiterii unui certificat de performanta energetica.

Acesta furnizeaza noului locatar sau proprietar informatii privind costul real la utilitati - caldura, gaz, apa calda, energie consumata".  De asemenea, deputata europeana a subliniat ca "in 2030, doar 1% din cladirile existente la nivel european, vor fi cladiri noi. De aceea trebuie sa investim masiv in eficientizarea energetica a cladirilor existente". Parlamentul European a propus in raportul sau in prima lectura cateva masuri financiare si fiscale care sa motiveze Statele Membre sa-si eficientizeze cladirile din punct de vedere energetic, precum:

● cresterea semnificativa, incepand cu urmatoarea perioada de programare financiara (2014), a cotei din FEDER (Fondul European de Dezvoltare Regionala) care poate fi utilizata pentru cresterea performantei energetice a locuintelor ; 

● crearea, incepand cu urmatoarea perioada de programare financiara (2014), a unui fond european pentru eficienta energetica;

● posibilitatea Statelor Membre de a utiliza un TVA redus, cu caracter temporar, pentru produsele si serviciile aferente eficientizarii energetice a cladirilor.

Adriana Ticau a salutat totodata existenta "Zilei mondiale a locuintei" si a aratat ca "Uniunea Europeana este in proces de revizuire a directivei existente privind performanta energetica a cladirilor. Cladirile consuma 40% din energia utilizata in UE si putem concluziona ca orasele sustenabile sunt neaparat orase eficiente energetic".
"Ziua mondiala a locuintei" este sarbatorita incepand cu 1986. In acest an, peste 30 de tari de pe toate continentele au organizat dezbateri cu tema "Planificarea dezvoltarii urbane". La Bruxelles, Parlamentul European a fost, pentru prima oara de la infiintare, gazda dezbaterilor prilejuite de celebrarea acestei zile.

Sursa:  www.promptmedia.ro

 
07/10/2009 - Acest articol a fost citit de 1853 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 36 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Resursele de energie ale Romaniei au scazut cu...
Recomandarile UE privind finantarea...
Electrica isi reia activitatea
Nemultumiti de restructurarea domeniului energetic
Avem nevoie de finantare pentru energie...
Stirile urmatoare
Amenzi pentru producatorii de echipamente...
Prudenta in privinta deseurilor utilizate...
Construim doua hidrocentrale impreuna cu Bulgaria
Salariatii Hidroelectrica se pregatesc pentru...
Romania este bine clasata pe energie nucleara
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric