Avem nevoie de finantare pentru energie elctrica si termica


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Avem nevoie de finantare pentru energie elctrica si termica


Ministerul Economiei a finalizat Programul anual de iarna in domeniul energetic, care are ca obiectiv principal evaluarea consumului de energie electrica si termica al tarii in perioada octombrie 2009 - martie 2010.

energie electrica


In prezent, toate centralele care asigura buna functionare a SEN au stocurile constituite, existand, suplimentar, mari rezerve de lignit la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.
 
In perioada 1 octombrie 2009 – 30 martie 2010, productia de energie electrica estimata a fi realizata este de 30.900 mii MWh, iar cea de energie termica - de 16.100 mii Gcal. Cantitatile de combustibili preconizate a se consuma in aceeasi perioada sunt de 17.400 tone lignit, 1.800 mii tone huila, 2.500 mil. mc gaze naturale si 360 mii tone pacura.
 
In elaborarea programului de iarna, s-a tinut cont si de experienta iernii 2008-2009, cand Federatia Rusa a sistat livrarea gazelor naturale catre Europa. A fost, astfel, analizata si ipoteza sistarii totale a importului de gaze naturale rusesti, pe o perioada de 30 zile, in cea mai neconvenabila luna de iarna, respectiv luna ianuarie 2010. S-a constatat ca ar fi necesara o cantitate suplimentara de pacura de 110 mii tone.

Necesarul total de finantare a programului de iarna 2009 – 2010 (pentru achizitia de combustibili), atat pentru producatorii de energie electrica si energie termica din coordonarea Ministerului Economiei, cat si cei aflati in coordonarea autoritatilor locale, este de 4,3 miliarde lei. Comandamentul de iarna, condus de secretarul de stat coordonator al sectorului energiei electrice si termice din cadrul Ministerului Economiei, va monitoriza stadiul indeplinirii obiectivelor Programului si va lua masuri operative in situatia neindeplinirii acestora. Ministerul Economiei va prezenta Guvernului scurte informari asupra realizarii programului mentionat, ori de cate ori situatia o va impune.

Documentul, adoptat in ultima sedinta a Executivului, a fost intocmit atat pe baza evolutiei consumului realizat in anii anteriori, cat si al celui realizat dupa declansarea crizei economice si financiare, tinandu-se seama, totodata, de dimensionarea corespunzatoare si in acelasi timp necesara a stocurilor la data de 1 octombrie 2009. In acest sens, a fost analizata si perioada 1 iulie – 1 octombrie 2009, ca perioada de racord si pregatire si, totodata, situatia in care, timp de 30 zile calendaristice, importul de gaze naturale din Rusia ar fi sistat.

Sursa: www.promptmedia.ro

 

 
28/09/2009 - Acest articol a fost citit de 2817 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 54 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Preturile la electricitate ingheata
Productie de energie fara management privat
Uraniu din Kazahstan pentru energie electrica
UE trebuie sa treaca la asigurarea energiei
Adriana Ticau raportor privind eficienta...
Stirile urmatoare
Nemultumiti de restructurarea domeniului energetic
Electrica isi reia activitatea
Recomandarile UE privind finantarea...
Resursele de energie ale Romaniei au scazut cu...
Certificat de eficienta energetica
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric