Adriana Ticau raportor privind eficienta energetica a cladirilor


ghidelectric.ro
Miercuri, 6 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Adriana Ticau raportor privind eficienta energetica a cladirilor


Deputata europeana Adriana Ticau a fost reconfirmata raportor al Parlamentului European, in a doua lectura, pentru reformarea directivei privind performanta energetica a cladirilor.

energie
In legislatura precedenta, Parlamentul European a votat in prima lectura propunerea de modificare a directivei existente cu 549 voturi pentru, 51 impotriva si 26 abtineri, dupa analizarea celor 500 de amendamente depuse. "Eficienta energetica a cladirilor este un subiect care va aparea din ce in ce mai pregnant pe agenda discutiilor publice din perioada urmatoare, mai ales in contextul pregatirii conferintei de la Copenhaga al carei obiectiv consta in incheierea unui acord post-Kyoto. Eficienta energetica a cladirilor poate sa fie parte a iesirii din criza prin crearea de locuri de munca intr-un sector foarte dinamic al Uniunii Europene", a declarat Adriana Ticau.
Dezbaterea privind performanta energetica a cladirilor a avut loc, miercuri, in cadrul Comisiei pentru industrie si cercetare si energie (ITRE), dupa schimbul de opinii cu comisarul Andris Piebalgs privind aprovizionarea cu gaz a Uniunii."Economia eco-eficienta" este o prioritate a presedintiei suedeze care doreste sa avanseze in adoptarea pachetului privind eficienta energetica pana in decembrie 2009, atunci cand va avea loc conferinta ONU privind schimbarile climatice de la Copenhaga. In acest context, Consiliul Uniunii a propus sa aiba loc o serie de trialoguri informale cu Comisia si Parlamentul. "Parlamentul European este pregatit sa lucreze intens cu Consiliul in cadrul acestor trialoguri informale pentru a avansa in acest dosar. Parlamentul European a dat un vot in prima lectura si acesta este mandatul cu care incepem negocierile. Vom lucra din greu, intens, dar nu vom accepta o directiva slaba", a afirmat eurodeputata PSD.

Parlamentul European a propus in raportul sau in prima lectura cateva masuri financiare si fiscale care sa motiveze Statele Membre sa-si eficientizeze cladirile din punct de vedere energetic, precum:
- cresterea semnificativa a cotei FEDER (Fondul European de Dezvoltare Regionala) care poate fi utilizata pentru cresterea performantei energetice a locuintelor;
- crearea, incepand cu urmatoarea perioada de programare financiara (2014) a unui fond european pentru eficienta energetica;
- posibilitatea Statelor Membre de a utiliza un TVA redus, cu caracter temporar, pentru produsele si serviciile aferente eficientizarii energetice a cladirilor.

"Parlamentul European nu va accepta o directiva slaba deoarece are ca tinta obtinerea unui acord pe o directiva usor de implementat de catre Statele Membre. Uniunea Europeana trebuie sa fie capabila sa motiveze Statele Membre sa investeasca in eficientizarea energetica a cladirilor. Este mai usor sa stabilim standarde de eficienta energetica pentru cladirile noi si pentru cladirile publice. In ceea ce priveste cladirile existente, trebuie sa tinem cont de tipul de proprietate care difera de la Stat Membru la Stat Membru. Dorim ca aceasta directiva sa motiveze Statele Membre sa ii sprijine pe cetatenii europeni pentru a-si imbunatati calitatea vietii si a-si reduce facturile la energie electrica  investind in eficientizarea energetica a cladirilor.  Pana in 2020 avem o fereastra de timp de 10 ani. Dar trebuie sa actionam acum si in mod ferm. PE va ramane ambitios in acest domeniu, asa cum a fost si pana acum", a conchis Adriana Ticau.

Uniunea Europeana este in proces de revizuire a directivei existente privind performanta energetica a cladirilor. Uniunea Europeana si-a propus ca pana in 2020 sa reduca cu 20% consumul de energie primara si emisiile de dioxid de carbon. Sectorul locuintelor este responsabil de 40% din consumul de energie primara la nivel european.

Sursa:  www.promptmedia.ro
 
07/09/2009 - Acest articol a fost citit de 1901 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 43 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
UE trebuie sa-si valorifice potentialul...
Reorganizarea sectorului de producere a...
Cablu electric cu autoprotectie impotriva...
Energie electrica | Afacerile Electrica au...
Energie electrica | Turcia si Rusia semneaza...
Stirile urmatoare
UE trebuie sa treaca la asigurarea energiei
Uraniu din Kazahstan pentru energie electrica
Productie de energie fara management privat
Preturile la electricitate ingheata
Avem nevoie de finantare pentru energie...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric