Productie de energie fara management privat


ghidelectric.ro
Miercuri, 6 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Productie de energie fara management privat


Cele doua companii energetice gigant sunt coordonate de Mihai David (PSD) si Constantin Balasoiu, sustinut de PD-L, adica de directorii generali ai Hidroelectrica si CEN Craiova."

hidroelectrica

"Cand vorbeam de management privat, ne refeream de fapt la un management coordonat de principii private, nu sa aducem noi din afara niste straini care sa ne arate cat de prosti suntem noi", a declarat Tudor Serban, secretarul de stat in Ministerul Economiei. El a precizat ca cei doi sunt doar coordonatori pentru moment.
Declaratiile secretarului de stat vin in contextul in care saptamana trecuta, ministrul economiei, Adrian Videanu, a spus ca va insista ca aceste doua companii care vor regrupa majoritatea activelor de productie de energie din Romania sa aiba management privat, informeaza Ziarul financiar.

"Asta nu inseamna ca cei doi vor fi neaparat si directorii companiilor. Pot fi si altii", a mai explicat Serban.
Potrivit acestuia, documentul final privind realizarea celor doua companii va fi finalizat la inceputul lunii octombrie, acestea urmand sa fie infiintate la inceputul anului viitor. "Cred ca de la aprobarea documentelor privind infiintarea celor doua structuri, in sase luni am putea avea prima companie operationala", a precizat directorul Hidroelectrica. Ambele companii ar urma sa vanda energia la un pret mediu, si nu pe componente separate hidro, termo sau nuclear.

Desi reprezentantii Nuclearelectrica spun ca deocamdata nu s-a pus problema reducerii participatiei de 51% pe care compania o detine in proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, Balasoiu este de parere ca sunt mari probleme privind finantarea acestui proiect din partea statului, anunta Ziarul financiar.

"Daca cineva se retrage din proiect sau isi reduce participatia, cota respectivului investitor la proiect va fi impartita intre partenerii ramasi. Nu poate intra cineva nou. Nuclearelectrica va intra cu totul in structura primei companii energetice nationale. Vor fi probleme pentru 3 si 4, pentru ca nu vom mai avea personalitate juridica. Poate intram ca filiala. Mai intai vor fi constituite cele doua companii si dupa aceea mai vedem cu reactoarele 3 si 4", a explicat directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan.

Mihai David, directorul general al Hidroelectrica, a precizat ca a renegociat anul acesta majoritatea contractelor directe de vanzare de energie ale companiei, unul dintre clientii semnificativi caruia i-au fost majorate preturile fiind producatorul de aluminiu Alro Slatina. Alro este cel mai mare consumator local de energie, cu un consum anual de 8% din tot ceea ce se produce. Majoritatea consumului este alimentat de Hidroelectrica.
"Alro cumpara de la noi acum cu 25 de euro pe MWh, dupa negocierile de anul acesta, cand le-am crescut pretul cu 14%. Spre sfarsitul acestui an vom avea alte negocieri", a precizat David. Costul mediu de productie al Hidroelectrica este de 20 de euro pe MWh. El a mai precizat ca la un pret al energiei de 44 euro pe MWh, atat cat este estimat pentru cele doua companii energetice integrate, Alro nu ar rezista, cel putin nu in conditiile actuale.

Sursa: Ziarul financiar

 
24/09/2009 - Acest articol a fost citit de 1919 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 29 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Uraniu din Kazahstan pentru energie electrica
UE trebuie sa treaca la asigurarea energiei
Adriana Ticau raportor privind eficienta...
UE trebuie sa-si valorifice potentialul...
Reorganizarea sectorului de producere a...
Stirile urmatoare
Preturile la electricitate ingheata
Avem nevoie de finantare pentru energie...
Nemultumiti de restructurarea domeniului energetic
Electrica isi reia activitatea
Recomandarile UE privind finantarea...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric