Nemultumiti de restructurarea domeniului energetic


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Nemultumiti de restructurarea domeniului energetic


Ministerul Economiei a incheiat ieri dezbaterile publice privind restructurarea productiei de energie in doua companii integrate, insistand pe necesitatea constituirii structurilor pentru a face fata concurentei din Europa.

energie

S-a lovit insa de suspiciunile investitorilor straini cu privire la pastrarea unui mediu concurential, dar si ale expertilor si sindicalistilor din sistemul energetic, care au atras atentia ca in ciuda discutiilor, nimeni nu a lamurit cum vor fi asigurate investitiile necesare acestui sector. “Cum vedeti mentinerea interesului investitorilor straini, atata vreme cat cele doua companii vor avea monopol in piata ?”, i-a intrebat directorul de dezvoltare al GDF Suez, Valentina Siclovan, pe promotorii restructurarii domeniului, informeaza Gardianul.

Presedintele Institutului de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), unul dintre cei care au elaborat strategia de restructurare a productiei de energie, a mentionat ca si Consiliul Concurentei s-a aratat sceptic in privinta cotelor de piata, dar problemele au fost rezolvate. "Am avut probleme cu Consiliul Concurentei. O regula este ca primele doua companii sa nu depaseasca 75% din piata, iar in 2010 depaseste, dar in 2013 va fi pe undeva la 69%", a replicat Dan Gheorghiu, presedintele ISPE. In acelasi timp, presedintele Institutului Roman pentru Energie a subliniat ca refacerea pietei energetice va conduce la acelasi rezultat, ca in cazul gazelor. El a subliniat si ca necesarul de investitii in cele doua companii este extrem de mare, intrucat statul nu s-a preocupat de eficientizarea sistemului, informeaza Gardianul.

Promotorii restructurarii productiei de energie au estimat ca investitiile se vor ridica la cateva miliarde de euro, dar nu au putut preciza clar de unde vor proveni sumele necesare acestora. "Pentru grupuri noi fiecare companie va avea nevoie, dupa parerea mea, de 2-3 miliarde euro pe urmatorii zece ani", a spus Gheorghiu. Potrivit directorului general al Complexului Energetic Craiova, Constantin Balasoiu, cele doua societati ar putea atrage surse de finantare fie din listarea la bursa, fie prin majorarea de capital sau prin credite externe. Pe de alta parte, secretarul de stat din Ministerul Economiei Tudor Serban spune ca o parte din bani ar putea proveni din emisiunea de eurobonduri, dar si de la banci.

Sursa: Gardianul

 
30/09/2009 - Acest articol a fost citit de 2694 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 56 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Avem nevoie de finantare pentru energie...
Preturile la electricitate ingheata
Productie de energie fara management privat
Uraniu din Kazahstan pentru energie electrica
UE trebuie sa treaca la asigurarea energiei
Stirile urmatoare
Electrica isi reia activitatea
Recomandarile UE privind finantarea...
Resursele de energie ale Romaniei au scazut cu...
Certificat de eficienta energetica
Amenzi pentru producatorii de echipamente...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric