Recomandarile UE privind finantarea tehnologiilor energetice


ghidelectric.ro
Sambata, 10 Aprilie 2021
Ne gasiti si pe:            

Recomandarile UE privind finantarea tehnologiilor energetice


Noile descoperiri tehnologice in domeniul energiei sunt esentiale pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice si pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera.

energie electrica

Daca dispune de energie durabila, Europa va putea sa isi reduca dependenta fata de combustibilii fosili, care reprezinta in prezent pana la 80% din resursele sale energetice actuale, ceea ce va facilita atingerea obiectivelor de la Copenhaga. Pentru a permite realizarea acestor progrese, Comisia va adopta o Comunicare privind finantarea tehnologiilor cu emisii reduse de dioxid de carbon. Aceasta Comunicare reprezinta o parte esentiala a punerii in practica a planului strategic european pentru tehnologiile energetice (planul SET), care vizeaza punerea in comun a resurselor Uniunii, a statelor membre si a sectorului industrial vizat, pentru a sprijini cercetarea in domeniul energiei.

Planul SET a fost propus de Comisia Europeana la 22 noiembrie 2007 si a fost adoptat de Parlamentul European si Consiliul European. Scopul lui este de a crea un cadru european pe termen lung, necesar pentru dezvoltarea tehnologiilor energetice. Acest efort se afla in stransa legatura cu Pachetul privind Energia si schimbarile climatice, care si-a propus, pana in 2020, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 20%, in comparatie cu nivelurile anului 1990, reducand utilizarea de energie primara cu 20% si sporind cu 20 procentul de energie regenerabila din cadrul consumului total de energie din UE. Obiectivele stabilite in cadrul intalnirii la varf privind mediul de la Copenhaga, din acest an, pot fi atinse doar prin  finantarea cercetarii in domeniul tehnologiilor energetice cu emisii reduse de carbon. Punerea in comun a resurselor financiare permite reducerea cheltuielilor globale pe termen lung, fara a compromite rezultatele. Acest tip de investitii favorizeaza, de asemenea, dezvoltarea economica, ceea ce reprezinta un lucru esential intr-o perioada de recesiune. 

Sursa:  www.promptmedia.ro

 

 
05/10/2009 - Acest articol a fost citit de 2505 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 74 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Electrica isi reia activitatea
Nemultumiti de restructurarea domeniului energetic
Avem nevoie de finantare pentru energie...
Preturile la electricitate ingheata
Productie de energie fara management privat
Stirile urmatoare
Resursele de energie ale Romaniei au scazut cu...
Certificat de eficienta energetica
Amenzi pentru producatorii de echipamente...
Prudenta in privinta deseurilor utilizate...
Construim doua hidrocentrale impreuna cu Bulgaria
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| vollmax| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric