Prudenta in privinta deseurilor utilizate pentru producerea de energie


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Prudenta in privinta deseurilor utilizate pentru producerea de energie


Statele lumii trebuie sa fie mai prudente atunci cand se ocupa de deseuri si utilizarea acestora pentru producerea de energie, a declarat, Michael Auer, presedintele companiei Dantherm Filtration, specializata in producerea de filtre.

energie electrica

“Trebuie sa fim mai prudenti atunci cand ne ocupam de deseuri. In acest sens, Germania a avut rabdare si grija pentru mediu, iar acum detine o capacitate de 20 de milioane de tone de deseuri colectate in centrale electrice bazate pe surse regenerabile”, a spus Auer.

Reprezentantul companiei germane a adaugat ca si energia eoliana este una dintre cele mai importante aspecte ale unui mediu curat, la fel si energia obtinuta cu ajutorul biomasei. “In cazul biomasei, in Germania se obtine energie in proportie de 17-20 la suta din totalul national. Un rol important il joaca si parcurile eoliene in obtinerea de energie din surse regenerabile”, a apreciat oficialul Dantherm Filtration.

In clasamentul tarilor in care cantitatea de deseuri pe cap de locuitor este redusa, primul loc este ocupat de Danemarca. Dantherm Filtration este o companie germana infiintata in anul 1958 si are, la ora actuala, centre in 13 tari. Cifra de afaceri a grupului se ridica la 300 de milioane de euro, iar la nivel global Dantherm Filtration detine peste 35.000 de instalatii de filtrare, informeaza Financiarul.

Cea de-a zecea editie a Conferintei Nationale de Surse Noi si Regenerabile a ajuns, joi, in a doua zi de discutii, cu un workshop organizat de compania Dantherm Filtration. Conform programului evenimentului, ce se desfasoara in perioada 6-10 octombrie, tema abordata in cursul discutiilor de joi este “Managementul Deseurilor/Biomasa“.

Scopul workshop-ului este acela de a prezenta avantajele utilizarii biomasei in scopuri energetice si gradul atins de tehnologia proceselor de conversie a biomasei in produse energetice. In cadrul programului sustin prezentari reprezentanti ai autoritatilor, precum si specialisti ai unor companii de prestigiu in domeniu, informeaza Financiarul.

Pe marginea subiectului deseuri si managementul acestora, presedintele Comisiei pentru echilibru ecologic din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, a atras atentia, in nenumarate randuri, autoritatilor de Mediu ca trebuie sa prezinte urgent o actualizare a Strategiei nationale pentru managementul deseurilor.

Recent, oficialul a declarat ca Romania se poate confrunta cu proceduri de infringement in mai multe domenii legate de Mediu, daca autoritatile competente nu devin mai receptive, printre sectoarele vizate fiind reciclarea ambalajelor si deseurilor de ambalaje, instalatiile IPPC – prevenirea si controlul integrat al poluarii, dar si managementul deseurilor de produse electrice, electronice si electrocasnice.

Sursa:  Financiarul.

 
09/10/2009 - Acest articol a fost citit de 3367 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 70 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Amenzi pentru producatorii de echipamente...
Certificat de eficienta energetica
Resursele de energie ale Romaniei au scazut cu...
Recomandarile UE privind finantarea...
Electrica isi reia activitatea
Stirile urmatoare
Construim doua hidrocentrale impreuna cu Bulgaria
Salariatii Hidroelectrica se pregatesc pentru...
Romania este bine clasata pe energie nucleara
Strategii pe timp de criza in cadrul companiei...
Noi colaborari pentru productie de energie...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric