Electrica isi reia activitatea


ghidelectric.ro
Luni, 20 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Electrica isi reia activitatea


Furnizorul si distribuitorul de energie electrica Electrica revine la proiectele sale mai vechi in ceea ce priveste posibilitatea de a deveni si producator de electricitate, in conditiile in care nu va mai face parte din noile companii intergrate.

centrala electrica

Astfel, Electrica si-a propus realizarea unor capacitati de productie din surse regenerabile de circa 375 de MW pentru acoperirea din surse proprii a necesarului de certificate verzi: 150 MW din energie eoliana, 200 MW din biomasa si 25 MW din energie hidro. Aceste proiecte sunt la faza de studiu de fezabilitate.  Intrucat Electrica nu dispune de know-how-ul in implementarea proiectelor in domeniul energiei regenerabile, compania are in plan atragerea unor parteneri din tara sau din strainatate, care au experienta in energie verde, informeaza Adevarul.

Electrica renuntase la aceste proiecte, dupa ce fusese inclusa in cele doua mari companii rezultate din reorganizarea sectorului energetic, dupa cum a anuntat in urma cu cateva luni ministrul economiei, Adrian Videanu.
Presedintele Institutului de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), care a contribuit la realizarea proiectului de restructurare a sectorului energetic, Dan Gheorghiu, a anuntat astazi ca Electrica a fost scoasa din componenta celor doua mari companii care vor rezulta in urma reorganizarii sectorul energetic, cel putin pana in 2013.
Gheorghiu a confirmat, astfel, informatiile publicate ieri de "Adevarul", potrivit carora filialele Electrica ramase in posesia statului nu vor fi incluse in noile entitati, ci vor fi scoase la privatizare, prin vanzarea unui pachet de 51% din capitalul social catre un investitor strategic.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ cinci milioane de clienti. Actionarul majoritar al Electrica SA este Ministerul Economiei.
La nivel de grup, societatea a avut in 2008 o cifra de afaceri de 5,9 miliarde lei si un profit brut de 1,5 miliarde de lei.

Sursa:
Adevarul

 
01/10/2009 - Acest articol a fost citit de 2019 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 39 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Nemultumiti de restructurarea domeniului energetic
Avem nevoie de finantare pentru energie...
Preturile la electricitate ingheata
Productie de energie fara management privat
Uraniu din Kazahstan pentru energie electrica
Stirile urmatoare
Recomandarile UE privind finantarea...
Resursele de energie ale Romaniei au scazut cu...
Certificat de eficienta energetica
Amenzi pentru producatorii de echipamente...
Prudenta in privinta deseurilor utilizate...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric