Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Astfel, Electrica si-a propus realizarea unor capacitati de productie din surse regenerabile de circa 375 de MW pentru acoperirea din surse proprii a necesarului de certificate verzi: 150 MW din energie eoliana, 200 MW din biomasa si 25 MW din energie hidro. Aceste proiecte sunt la faza de studiu de fezabilitate. Intrucat Electrica nu dispune de know-how-ul in implementarea proiectelor in domeniul energiei regenerabile, compania are in plan atragerea unor parteneri din tara sau din strainatate, care au experienta in energie verde, informeaza Adevarul.
Electrica renuntase la aceste proiecte, dupa ce fusese inclusa in cele doua mari companii rezultate din reorganizarea sectorului energetic, dupa cum a anuntat in urma cu cateva luni ministrul economiei, Adrian Videanu.
Presedintele Institutului de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), care a contribuit la realizarea proiectului de restructurare a sectorului energetic, Dan Gheorghiu, a anuntat astazi ca Electrica a fost scoasa din componenta celor doua mari companii care vor rezulta in urma reorganizarii sectorul energetic, cel putin pana in 2013.
Gheorghiu a confirmat, astfel, informatiile publicate ieri de "Adevarul", potrivit carora filialele Electrica ramase in posesia statului nu vor fi incluse in noile entitati, ci vor fi scoase la privatizare, prin vanzarea unui pachet de 51% din capitalul social catre un investitor strategic.
Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ cinci milioane de clienti. Actionarul majoritar al Electrica SA este Ministerul Economiei.
La nivel de grup, societatea a avut in 2008 o cifra de afaceri de 5,9 miliarde lei si un profit brut de 1,5 miliarde de lei.
Sursa: Adevarul
01/10/2009 - Acest articol a fost citit de 2068 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 3 (data de 39 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |