Incepe prima etapa a eliminarii becurilor clasice


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Incepe prima etapa a eliminarii becurilor clasice


Uniunea Europeana a introdus noi cerinte privind eficienta energetica, care se vor aplica si in cazul becurilor produse pentru piata Uniunii Europene, incepand cu 1 septembrie 2009.

becuri incandescente Consumatorii vor putea, in continuare, alege intre becuri fluorescente compacte de lunga durata, care permit, in prezent, realizarea celor mai mari economii de energie (o economie de energie de pana la 75%, in comparatie cu becurile incandescente) si becuri incandescente eficiente (de tip halogen), care ofera o calitate a luminii echivalenta cu cea a becurilor conventionale, permitand economii de energie de 25% pana la 50%.
Folosirea acestor becuri incandescente  raspunde cererii prezentate Comisiei in cadrul Consiliului european din primavara anului 2007 si confirmate de Parlamentul European privind ameliorarea, pana in 2009, a eficientei energetice a produselor de iluminat folosite atat de consumatorii casnici, cat si de sectorul tertiar. Masurile transmit un mesaj clar privind angajamentul asumat de Uniune de a-si atinge obiectivele in materie de eficienta energetica si de protejare a mediului.

Cele doua regulamente stabilesc cerintele privind eficacitatea energetica care vor permite realizarea unei economii de pana la 80 TWh pana in 2020 (ceea ce echivaleaza aproximativ cu consumul de energie electrica al Belgiei, cu cel al unui numar de 23 de milioane de gospodarii din Uniunea Europeana sau cu productia anuala a 20 de centrale electrice de 500 megawati) si va determina o reducere de circa 32 milioane de tone de dioxid de carbon pe an. Becurile incandescente ineficiente vor fi inlocuite treptat cu variante imbunatatite, incepand cu 2009 si pana la sfarsitul lui 2012. Se estimeaza ca in urma acestor regulamente, 11 miliarde de euro vor fi economisiti si reinjectati in fiecare an in economia Uniunii Europene.


Sursa:  www.promptmedia.ro
 
31/08/2009 - Acest articol a fost citit de 2653 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 48 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Comerciantii nu mai pot achizitiona becuri de...
Programul seminarului GAZO-MAR reactualizat
Programul oficial al seminarului GAZO-MAR
Seminarul Gazo-Mar, 27 august, Bucuresti
Targ de energie regenerabila, in noiembrie, la...
Stirile urmatoare
Sindicalistii ies in strada din cauza divizarii...
Simpozion pentru Eficienta energetica la Caciulata
Pompiliu Budulan : Energia nucleara este ieftina
Viitorul energetic al Occidentului : Marea Neagra
Conferinta cu tema Energia regenerabila in Romania
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric