Energie electrica | Turcia si Rusia semneaza noi acorduri energetice


ghidelectric.ro
Sambata, 13 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energie electrica | Turcia si Rusia semneaza noi acorduri energetice


Premierul turc Recep Tayyip Erdogan si omologul sau rus, Vladimir Putin, au semnat, la Ankara, o serie de acorduri energetice care au sporit ambitiile Turciei de a deveni centru regional in materie de gaze naturale si petrol.

conducta gaze naturale Potrivit presei din Turcia, acordurile, considerate ca reflectand dorintele Ankarei pentru o mai mare putere politica in regiune, includ unul privitor la proiectul pentru construirea conductei de gaz South Stream, ce se bucura de sustinerea Kremlinului, fiind realizat de compania ruseasca Gazprom si compania Eni SpA din Italia. Potrivit planurilor, conducta de 900 km, construita pentru a transporta gaze naturale din Rusia catre Europa, va traversa Marea Neagra din Rusia pana in Bulgaria, iar apoi se va bifurca in doua brate - unul la nord catre Austria, via Serbia si Ungaria, si unul la sud trecand prin Grecia spre Italia.

Prin semnarea intelegerii privind proiectul South Stream, Turcia si-a dat acordul ca un segment al conductei sa traverseze apele sale teritoriale din Marea Neagra, fapt ce a permis Rusiei sa evite intersectarea cu apele teritoriale ale Ucrainei. Acest lucru va permite companiei Gazprom sa intreprinda studii seismice si de mediu in apele turcesti inainte de construirea efectiva a conductei, a explicat acesta dupa ceremonia de semnarea a acordurilor, la care a luat parte si premierul italian Silvio Berlusconi, in semn de sustinere pentru compania Eni SpA. Lucrarile sunt programate sa inceapa anul viitor, urmand ca proiectul in valoare de 9 miliarde de euro sa fie finalizat, conform asteptarilor, in 2015.

Devenita complet functionala, conducta va transporta anual din Rusia catre Europa 63 de miliarde de metri cubi de gaz. Proiectul South Stream este privit de multi drept un concurent al proiectului Nabucco, care presupune transportul gazelor naturale din Marea Caspica si Estul Mijlociu catre Europa prin Turcia, ocolind Rusia. Obiectivul proiectului, sustinut de Uniunea Europeana si estimat la 8 miliarde USD, este acela de a diminua dependenta Europei fata de gazul natural de provenienta ruseasca. Semnarea acordului vine la mai putin de o luna dupa ce, pe 13 iulie, oficialii din Turcia si celelalte patru tari participante - Austria, Bulgaria, Ungaria si Romania - au semnat la Ankara un acord de tranzit privind  Erdogan a insistat joi ca proiectele pentru construirea celor doua conducte trebuie privite „nu in contextul rivalitatii, ci al diversitatii”. Putin, care a respins oficial, cu acelasi prilej, participarea Rusiei la Carta Energetica Europeana semnata in 1991, a vizat alinierea unor sisteme energetice din estul si vestul Europei la tendintele pietei, intarind declaratia premierului turc. „Construirea conductei South Stream nu impiedica proiectul Nabucco”, a declarat liderul rus. „In functie de cererea din partea consumatorilor, ambele proiecte pot fi realizate... Cu cat mai multe proiecte de infrastructura, cu atat mai bine, pentru ca astfel se va crea siguranta si stabilitatea furnizarii de energie in Europa”. Printre acordurile incheiate se numara unul privitor la utilizarea pasnica a energiei nucleare, precum si un altul reglementand schimbul de informatii cu privire la centralele nucleare. Turcia intentioneaza sa construiasca prima sa centrala nucleara in Akkuyu, aflat la 350 km est de orasul Antalia pe coasta Mediteranei, luand deja in considerare participarea companiei rusesti AtomStroyExport la licitatia pentru construirea centralei.


Sursa: www.promptmedia.ro
 
21/08/2009 - Acest articol a fost citit de 2913 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 56 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Resursele de energie primara ale Romaniei au...
Energie electrica | Hidroelectrica a renegociat...
Imbunatatirea performantei energetice a...
Reducerea de o suta de ori a pretului pentru...
Reglementari noi pentru reducerea consumului de...
Stirile urmatoare
Energie electrica | Afacerile Electrica au...
Cablu electric cu autoprotectie impotriva...
Reorganizarea sectorului de producere a...
UE trebuie sa-si valorifice potentialul...
Adriana Ticau raportor privind eficienta...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric