Imbunatatirea performantei energetice a locuintelor


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Imbunatatirea performantei energetice a locuintelor


4% din Fondul European de Dezvoltare Regionala pentru imbunatatirea performantei energetice a locuintelor

energie alternativa

Anul 2010 este momentul in care va avea loc revizuirea la mijloc de termen a modului de utilizare a fondurilor structurale, iar Statele Membre ar trebui sa profite de aceasta oportunitate pentru a da prioritate acestui domeniu. Eficientizarea energetica este cel mai ieftin si mai rapid mod de a reduce gazele cu efect de sera generate de cladiri si de a imbunatati calitatea vietii cetatenilor europeni. Recomandarea mea, declara eurodeputatul Adriana Ticau, catre Statele Membre ar fi sa utilizeze mai bine instrumentele financiare existente pentru eficientizarea energetica a cladirilor si locuintelor.
Uniunea Europeana este in proces de revizuire a directivei existente privind performanta energetica a cladirilor, iar Presedintia suedeza a Uniunii a prezentat prioritatile sale si a supus dezbaterilor revizuirea planurilor nationale privind eficienta energetica. Directiva curenta privind cresterea performantei energetice a locuintelor nu a fost suficient de bine implementata, iar Parlamentul European a identificat prin raportul sau in prima lectura cateva dintre barierele care au stat in calea unei bune implementari si a stabilit noi obiective privind eficienta energetica si utilizarea de energie regenerabila. Una dintre principalele bariere identificate a fost lipsa finantarii. De aceea, Parlamentul European a propus crearea unui cadru favorabil care sa incurajeze investitiile prin utilizarea de instrumente financiare si masurile fiscale adecvate.
Presedintia suedeza a Uniunii Europene a propus ca solutiile privind criza economica sa fie abordate din perspectiva unei economii eco-eficiente, prin gasirea de solutii capabile sa raspunda in comun, prin inovatie si competitivitate, provocarilor generate de schimbarile climatice si criza economica actuala. Aceste solutii ar trebui sa fie parte a planului european de redresare economica. Uniunea Europeana si-a propus ca pana in 2020 sa reduca cu 20% consumul de energie primara si emisiile de dioxid de carbon. Sectorul locuintelor este responsabil de 40% din consumul de energie primara la nivel european.

Sursa:  www.promptmedia.ro

 
19/08/2009 - Acest articol a fost citit de 3136 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 41 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Reducerea de o suta de ori a pretului pentru...
Reglementari noi pentru reducerea consumului de...
Restructurarea energetica se prelungeste pana...
Agentia Internationala pentru Energie Atomica...
'Celula de vigilenta' pentru consumul de...
Stirile urmatoare
Energie electrica | Hidroelectrica a renegociat...
Resursele de energie primara ale Romaniei au...
Energie electrica | Turcia si Rusia semneaza...
Energie electrica | Afacerile Electrica au...
Cablu electric cu autoprotectie impotriva...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric