Reglementari noi pentru reducerea consumului de energie la motoare


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Reglementari noi pentru reducerea consumului de energie la motoare


Comisia Europeana va adopta pe 16 iulie patru regulamente privind proiectarea ecologica aplicabila motoarelor electrice, pompelor de circulatie, televizoarelor si frigiderelor/congelatoarelor

motor electric

Pachetul legislativ va permite realizarea unei economii anuale de 190 TWh pana in 2020, adica echivalentul consumului energetic anual al Suediei si al Austriei impreuna.
In conformitate cu reglementarile privind proiectarea ecologica, produsele vizate nu vor mai putea depasi un anumit consum de energie. Regulamentul privind motoarele electrice se aplica in cazul majoritatii motoarelor utilizate in industrie, precum pompele, ventilatoarele si compresoarele, si va favoriza utilizarea unor variatoare de viteza. Aceste variatoare permit reglarea vitezei si a puterii motorului in functie de puterea necesara in mod real, in loc ca acesta sa fie lasat sa functioneze la capacitate maxima, ceea ce va permite realizarea unei economii importante de energie. Se estimeaza ca acest regulament poate duce la o economie anuala de energie de peste 135 TWh, pana in 2020.
In Europa, exista cazane de aburi si sisteme de incalzire prevazute cu pompe de circulatie in majoritatea locuintelor. Regulamentul privind pompele de circulatie impune instalarea unor pompe "inteligente", cu randament ridicat. Aceste pompe de circulatie cu randament ridicat isi ajusteaza viteza in functie de nevoile de incalzire si de pompare de apa, in loc sa functioneze permanent, cum se intampla in cazul pompelor de circulatie standard, ceea ce va permite realizarea unor economii de energie de circa 25 TWh pe an, pana in 2020.
Regulamentul privind televizoarele impune ameliorarea proiectarii televizoarelor, inclusiv a celor cu plasma, iar regulamentul privind frigiderele si congelatoarele prevede ca, incepand cu 2011, clasa de eficienta energetica a aparatelor fabricate sa fie de cel putin A si apoi, din 2013,  de A +. Se estimeaza ca pana in 2020 se vor realiza economii de circa 30 TWh pe an, in raport cu situatia actuala.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
22/07/2009 - Acest articol a fost citit de 2714 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 55 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Restructurarea energetica se prelungeste pana...
Agentia Internationala pentru Energie Atomica...
'Celula de vigilenta' pentru consumul de...
Romania nu a implementat directiva UE privind...
Autostrada de energie electrica
Stirile urmatoare
Reducerea de o suta de ori a pretului pentru...
Imbunatatirea performantei energetice a...
Energie electrica | Hidroelectrica a renegociat...
Resursele de energie primara ale Romaniei au...
Energie electrica | Turcia si Rusia semneaza...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric