Autostrada de energie electrica


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Autostrada de energie electrica


Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a participat, marti, la inaugurarea oficiala a axului de 400 kV Moldova (Gutinas - Bacau Sud - Roman Nord - Suceava).

energie electrica

Proiectul a fost realizat de un consortiu de firme format din Areva Energie Technik GmbH Germania si Electromontaj Romania. Valoarea contractului este de 24 milioane euro, finantarea fiind asigurata in proportie de 80% de catre Banca Mondiala, printr-un credit in cadrul Programului Pietei de Electricitate a Romaniei, iar restul investitiei - din surse proprii Transelectrica.
Proiectul “Trecerea la tensiunea de 400 kV a axului Moldova” a fost demarat in anul 2006 si a constat in lucrari de retehnologizare a celor patru statii - Gutinas, Bacau Sud, Roman Nord, Suceava - prin inlocuirea vechilor echipamente din anii ’70–’80 cu echipamente performante, care permit o functionare mai eficienta a sistemului si conduc la imbunatatirea tranzitului de puteri, reducerea costurilor de exploatare si a costurilor de transport.
Potrivit ministrului Economiei, Adriean Videanu, “punerea in functiunea a axului de 400 kV din Moldova reprezinta prima autostrada complet finalizata, dar pe care circula energie electrica.” Ministrul a mai adaugat ca proiectul reprezinta o etapa importanta in finalizarea inelului national de 400 kV al sistemului energetic, creand infrastructura necesara pentru accesul la sursele de alimentare cu energie de pe intreg teritoriul tarii si contribuind astfel la sporirea gradului de securitate si independenta energetica a Romaniei.
Urmatoarea etapa este linia de 400 kV spre zona deficitara Transilvania (statia Gadalin), ceea ce va spori siguranta in alimentare pentru consumatorii din partea nordica a Romaniei.
Proiectul de retehnologizare a axului de 400 kV Moldova va permite racordarea unei linii de 400 kV de la Suceava la Balti (R. Moldova), ceea ce va crea noi oportunitati pentru transferul de energie. Un alt avantaj al investitiei este reducerea pierderilor la nivelul SEN pe liniile trecute de la 220 kV la 400 kV cu aproximativ 2 MW, aducand un beneficiu anual de aproximativ 0.24 milioane euro.
Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport, care este formata din 78 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 8.990 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a 8 sucursale de transport.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
23/06/2009 - Acest articol a fost citit de 2366 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 50 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Rusia imprumuta Bulgariei 3,8 miliarde euro...
Constructia celei de-a doua centrale nucleare...
"Trei companii de renume mondial" concureaza...
Ministrul Economiei merge la Moscova pentru...
"Baietii destepti" din energie isi fac in...
Stirile urmatoare
Romania nu a implementat directiva UE privind...
'Celula de vigilenta' pentru consumul de...
Agentia Internationala pentru Energie Atomica...
Restructurarea energetica se prelungeste pana...
Reglementari noi pentru reducerea consumului de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric