Cataraman cu propulsie electrica pentru Delta si cursul inferior al Dunarii


ghidelectric.ro
, 3 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Cataraman cu propulsie electrica pentru Delta si cursul inferior al Dunarii


Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-a implicat in gasirea de utilizatori de energie prietenosi mediului.

fluviu Cunoscand perspectiva epuizarii resurselor de combustibili fosili, cat si influenta dramatica a acestora asupra climatului global, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-a implicat in gasirea de utilizatori de energie prietenosi mediului.
Astfel, avand in vedere tematica transportului ecologic, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in colaborare cu ICPE SA, INCERTRANS, UPB, ANMB-Constanta si AFDJ- Galati, a demarat si finalizat un proiect care vizeaza o ambarcatiune cu propulsie electrica, care va putea fi utilizata pe canalele Deltei Dunarii, sau pe cursul inferior al Dunarii (Lunca Dunarii).
Ambarcatiunea, de tip catamaran, este prevazuta cu un sistem de propulsie electrica, avand autonomia energetica asigurata din surse energetice regenerabile(solar si hidraulic). In acest sens, s-a avut in vedere conversia energiei cinetice a cursurilor de ape in energie electrica, prin intermediul unui microhidrogenerator electric care se pozitioneaza submers, atata timp cat ambarcatiunea este ancorata.
De asemenea, s-a mai avut in vedere conversia energiei solare in energie electrica, prin intermediul unor panouri fotovoltaice.
Ambarcatiunea este prevazuta cu o baterie de acumulatori electrici  pentru stocarea energiei,  putand sa functioneze timp de circa patru ore, cu o viteza maxima de 3m/s.
Suplimentar, pentru siguranta transportului, in eventualitatea aparitiei unor situatii neprevazute, ambarcatiunea va putea fi echipata si cu sistemul clasic pe benzina.
Ambarcatiunea a fost conceputa pentru transportul turistic, dar poate fi folosita si pe lacurile de agrement. www.promptmedia.ro
 
12/06/2009 - Acest articol a fost citit de 3588 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 113 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Vehicule electrice"
Stirile anterioare
Autoturismul electric de 24.500 euro,...
RATB cumpara energie electrica prin BRM
500 de automobile electrice MINI E in Statele...
Automobile electrice Chrysler
Fiabilitatea masinilor electrice
Stirile urmatoare
Mercedes cu motor electric
Tot mai multe pompe de incarcare pentru...
Top constructori auto care vor produce masini...
Investitie de 246 milioane de dolari in motoare...
In 2013 vom aveam primele motoare electrice de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric