Romania nu a implementat directiva UE privind energia electrica


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Romania nu a implementat directiva UE privind energia electrica


Comisia Europeana anunta astazi deschiderea procedurilor de infringement (incalcarea tratatelor UE) impotriva Romaniei in opt cazuri, din domeniul taxarii, mediului si energiei, informeaza Radio Romania Actualitati citand surse comunitare.

directiva UE privind energia

Romania nu a implementat doua directive din 2003 - si anume Directiva 54/2003 privind energia electrica si Directiva 55/2003 privind gazul - referitoare la preturile reglementate pentru gaz si energie electrica. In plus, tot in domeniul energiei, au fost incalcate doua regulamente ale Comisiei - 11775/2005 si 1228/2003 -, Romania fiind acuzata de lipsa de transparenta in comunicarea informatiilor privind capacitatile de transport si stocare a gazului si energiei electrice pe termen lung.
In domeniul taxarii, exista alte trei scrisori de notificare formala pregatite a fi trimise autoritatilor romane, iar incalcarea tratatelor se refera la taxa de mediu (se pare ca exista din nou dovezi privind masuri discriminatorii luate in baza acesteia, care discrimineaza masinile provenind din UE), la TVA-ul pe dividende si la impozitarea discriminatorie a rezidentilor si nerezidentilor.
O alta procedura de infringement va fi deschisa si pe mediu. Legislatia nationala privind autovehiculele uzate nu este conforma cu directiva Comisiei, aceasta fiind gresit transpusa in legislatia romaneasca.
Comisia urmeaza sa anunte oficial joi deschiderea cazurilor de infringement si transmiterea autoritatilor romane a scrisorilor de notificare formala, dupa care Romania are la dispozitie 2 luni pentru corectarea problemei si transmiterea raspunsului Comisiei Europene.
In cazul in care solutia autoritatilor romane este conforma si satisfacatoare pentru Comisia Europeana, procedura de infringement va fi inchisa. In caz contrar, CE emite un aviz motivat, ale carui prevederi trebuie indeplinite in termen de 2 luni de catre statul membru. Comisia poate trimite cazul in justitie, in cazul in care statul membru nu se conformeaza, insa probabilitatea de a se ajunge la o astfel de solutie drastica este destul de mica, daca avem in vedere intregul dialog dintre Bucuresti si Bruxelles pe taxa de prima inmatriculare.

 Sursa: www.promptmedia.ro

 
25/06/2009 - Acest articol a fost citit de 2133 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 44 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Autostrada de energie electrica
Rusia imprumuta Bulgariei 3,8 miliarde euro...
Constructia celei de-a doua centrale nucleare...
"Trei companii de renume mondial" concureaza...
Ministrul Economiei merge la Moscova pentru...
Stirile urmatoare
'Celula de vigilenta' pentru consumul de...
Agentia Internationala pentru Energie Atomica...
Restructurarea energetica se prelungeste pana...
Reglementari noi pentru reducerea consumului de...
Reducerea de o suta de ori a pretului pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric