Concursul "Electricianul Anului" in premiera la IEAS 2009!


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Concursul "Electricianul Anului" in premiera la IEAS 2009!


Concursul "Electricianul Anului" este lansat in premiera in cadrul IEAS de catre Asociatia Romana a Electricienilor (AREL) si DK EXPO si promite ca aceasta competitie sa devina o traditie.

IEAS 2009

Editia a V-a a expozitiei International Electric & Automation Show, IEAS, va avea loc la Palatul Parlamentului in perioada 15 - 18 septembrie 2009. Concursul "Electricianul Anului" este lansat in premiera in cadrul IEAS de catre Asociatia Romana a Electricienilor (AREL) si DK EXPO si promite ca aceasta competitie sa devina o traditie.

 

 

Expozitia se adreseaza producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de produse si servicii din domeniul electricitatii, automatizarilor si electronicii industriale, dar si persoanelor fizice a caror activitate se desfasoara in acest camp profesional. Tematica evenimentului este complexa, cuprinzand de la produse si servicii de echipamente electrice pana la sisteme de eficientizare si control a energiei electrice, fiind prezentate cele mai noi si eficiente inovatii, dar si ultimele reglementari si legi din domeniul energetic.

 

 

       Companii precum Electroalfa International, Moeller Electric, Energobit Group, Consolight, General Electric si multi altii sunt printre cei care va vor intampina in cele patru zile dedicate expozitiei. Proenerg, Moeller, General Electric, Electroalfa International sunt cativa dintre cei care s-au bucurat de o prezenta constanta in cadrul IEAS. Evenimentul se bucura de o promovare targetata, punandu-se accentul pe presa de specialitate si pe mediile de interes direct pentru potentiali expozanti si vizitatori. De aceea, IEAS a capatat o notorietate in randul asociatiilor si a companiilor de profil prin profesionalism, angajament, responsabilitate si originalitate, fapt ce a dus la cresterea anuala a numarului de vizitatori si expozanti.

 

 

Noutatea acestei editii consta in lansarea concursului national "Electricianul Anului" de catre Asociatia Romana a Electricienilor  (AREL) in parteneriat cu DK EXPO si DK EVENTS pe data de 17 septembrie. AREL intreprinde actiuni de facilitare a accesului la informatie pentru electricieni, de imbunatatire a conditiilor de lucru si a calitatii muncii depuse de acestia, de perfectionare profesionala si de promovare a competentei atat prin cursuri de calificare, cat si prin concursuri. "Electricianul Anului" va fi jurizat de catre cinci personalitati din domeniu alese de catre Consiliul Director al AREL, fiind selectati patru castigatori care vor primi diplome si premii. Marele Trofeu va fi inmanat electricianului care a inscris cea mai buna lucrare realizata in perioada 15 august 2008 – 15 august 2009. Data limita a inscrierii este, asadar, 15 august a.c. si se poate inscrie orice persoana fizica si electricieni autorizati cu rezidenta pe teritoriul Romaniei.

 

La fel ca in anii trecuti, in paralel cu IEAS se vor desfasura Evenimentele Conexe ce constau intr-o serie de conferinte, simpozioane si prezentari sustinute de catre asociatiile de profil si companii din domeniu.

 

In prima zi a expozitiei, 15 septembrie a.c. incepand cu ora 10:00 in sala Nicolae Balcescu va avea loc Conferinta de Deschidere a editiei cu numarul cinci a IEAS. "Eficienta energetica prin contorizarea inteligenta – un prim pas spre reteaua inteligenta” va reprezenta subiectul central al primei conferinte din cadrul Evenimentelor Conexe IEAS. Aceasta va fi urmata de catre conferinta sustinuta intre orele 12:00 – 13:30 de catre Asociatia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei – ANRE si Agentia Romana pentru Conservarea Energiei – ARCE, avand ca titlu "Reteaua inteligenta in Romania".

 

 

Prima asociatie in domeniul energetic din Romania, fondata in 1924, Comitetul Roman al Consiliului Mondial al Energiei - CNR-CME, va fi prezenta la IEAS prin reprezentantul de seama Dr. ing. Gheorghe Balan, Director Executiv. Printre subiectele propuse pentru intervalul orar alocat CNR-CME, 14:00 – 17:30, mentionam urmatoarele: "Strategia de eficienta energetica a Romaniei” (Alexandru Sandulescu, Director General Ministerul Economiei), „Eficienta energetica in cladiri” (Gina Petrescu, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei), „Instrumente de finantare pentru eficienta energetica” (Mihai Marius Voronca, Director Executiv Fondul Roman pentru Eficienta Energiei), „Modalitati de recuperare a investitiilor facute de distribuitori la consumatorii finali” (ANRE). CNR-CME reprezinta una din asociatiile de profil din Romania ce a sustinut activ evenimentul IEAS la ultimele sale editii, fiind prezent atat ca expozant, cat si ca moderator al unor sectiuni ale Evenimentelor Conexe.

 

In a doua zi a IEAS, intre orele 10:00 – 13:00 va fi dezbatuta importanta Normativului I 7 de catre Societatea de Instalatii Electrice si Automatizari - SIEAR. Normativul I 7 va fi examinat la Bruxelles in lunile septembrie – octombrie, iar necesitatea acestuia este generata de lipsa standardelor si reglementarilor din electricitate, obiectivul fiind instruirea proiectantilor pe baza unor standarde aprobate la nivel european. Din cauza inexistentei unei reglementari europene, s-a apelat la o norma a unei tari europene similare (Franta). Tema va fi prezentata pe sectiuni: „Domenii de utilizare”, „Iluminatul de siguranta, de continuare a lucrului si de securitate a omului in cladire”, „Dimensionarea conductoarelor, sisteme de fazare” s.a. 

 

       Cea de-a doua zi a IEAS va fi marcata si de simpozionul Asociatiei Patronale Surse Noi de Energie – SUNE. In cadrul acestuia se va dezbate o tema de actualitate, de vitala importanta pentru viitorul domeniului energetic: "Sursele noi de energie regenerabila in concordanta cu directivele europene".

 

Ultima zi a Evenimentelor Conexe se va finaliza cu prezentari sustinute pe tema “Eficienta energetica - Tehnologii noi in instalatii electrice" prezidate de catre Asociatia Romana a Electricienilor – AREL. De asemenea, AREL impreuna cu DK EXPO si DK Events vor decerna Marele Trofeu celui mai bun electrician al anului 2009.

 

 

Expozitia IEAS ii asteapta pe toti cei interesati in cele patru zile de expozitie, promitand o serie de  informatii importante intr-o forma profesionala si atractiva. Accesul in cadrul expozitiei este liber, pe baza de invitatie sau carte de vizita. Programul de vizitare este: intre 15 si 17 septembrie intre orele 10:00 - 18:00 si 18 septembrie intre orele 10:00 - 16:00. 

 

Cei interesati de participare sunt rugati sa contacteze DK EXPO la numerele de telefon 021.231.27.36 / 021.231.91.84 sau prin e-mail: office@dk-expo.ro. Lista completa a expozantilor si alte informatii le puteti gasi pe site-ul oficial al evenimentului: www.ieas.ro.

 

 

IEAS este singurul eveniment specializat dedicat segmentului de echipamente electrice si automatizari din Romania si din strainatate. Expozitia are un public-tinta bine definit, atat expozantii, cat si vizitatori fiind persoane fizice si juridice specializate. IEAS a fost lansat in anul 2004 de catre DK Expo.

 

 
20/07/2009 - Acest articol a fost citit de 3429 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 98 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "IEAS Expozitie electrica"
Stirile anterioare
IEAS 2009, cea mai mare expozitie de...
Stirile urmatoare
Se apropie Conferintele IEAS 2009
ELECTRICA S.A. participa la IEAS 2009
Electricianul anului 2009 la IEAS
S-a terminat editia IEAS 2009
Shopping la IEAS 2010 !
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric