Se apropie Conferintele IEAS 2009


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Se apropie Conferintele IEAS 2009


O investitie in in(formarea) continua a specialistilor din domeniul electric si energetic la Palatul Parlamentului in zilele de 15, 16 si 17 septembrie!

IEAS 2009

Editia a V-a a Expozitiei International Electric & Automation Show, IEAS,  ce va avea loc la Palatul Parlamentului in perioada 15 - 18 septembrie 2009 propune si anul acesta o lista complexa de evenimente conexe dezvoltate din nevoia de intalnire si de comunicare a specialistilor din domeniu.

Evenimentele Conexe gazduiesc o varietate de formate – de la conferinte nationale la forumuri – si aduc in atentia specialistilor din domeniu o paleta bogata de teme menite sa puna accentul atat pe vectori de continut ce tin de legislatia specifica domeniului, cat si pe aspecte pragmatice precum: tehnologiile si produsele noi in instalatii electrice, metodele de asigurare impotriva incendiilor provocate de cauze electrice, sursele noi de energie regenerabila, modalitatile de amplificare a eficientei energetice.  Cele 3 zile de conferinte sunt dedicate producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de produse si servicii din domeniul electricitatii, automatizarilor si electronicii industriale, electricienilor autorizati, arhitectilor, antreprenorilor din constructii.

Pentru a oferi participantilor un set de informatii cat mai bogat, asociatiile si organismele nationale din domeniu s-au alaturat si anul acesta organizatorilor in proiectarea evenimentelor. Astfel, cele 3 zile de conferinte vor beneficia de expertiza unor organizatii precum: Comitetul Roman al Consiliului Mondial al Energiei – CNR-CME,  Societatea de Instalatii Electrice si Automatizari – SIEAR,  Asociatia Romana a Electricienilor – AREL.
 
Prima asociatie in domeniul energetic din Romania, fondata in 1924, Comitetul Roman al Consiliului Mondial al Energiei - CNR-CME, va coordona prima zi de conferinte aducand in prim plan subiecte de dezbateri precum: "Strategia de eficienta energetica a Romaniei” (Alexandru Sandulescu, Director General Ministerul Economiei), „Eficienta energetica in cladiri” (Gina Petrescu, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei), „Instrumente de finantare pentru eficienta energetica” (Mihai Marius Voronca, Director Executiv Fondul Roman pentru Eficienta Energiei), „Modalitati de recuperare a investitiilor facute de distribuitori la consumatorii finali” (ANRE). CNR-CME reprezinta una din asociatiile de profil din Romania ce a sustinut activ evenimentul IEAS la ultimele sale editii, fiind prezent atat ca expozant, cat si ca moderator al unor sectiuni ale Evenimentelor Conexe.

Societatea Romana de Instalatii Electrice si Automatizari (SIEAR) dedica ziua de 16 septembrie dezbaterilor despre doua subiecte legislative de actualitate: Normativul I 7 si Normativul I18. Primul dintre acestea va fi examinat la Bruxelles in lunile septembrie – octombrie, iar necesitatea acestuia este generata de lipsa standardelor si reglementarilor din electricitate, obiectivul fiind instruirea proiectantilor pe baza unor standarde aprobate la nivel european. Din cauza inexistentei unei reglementari europene, s-a apelat la o norma a unei tari europene similare (Franta). Tema va fi structurata pe sectiuni: „Domenii de utilizare”, „Iluminatul de siguranta, de continuare a lucrului si de securitate a omului in cladire”, „Dimensionarea conductoarelor, sisteme de fazare” s.a. 
Cea de-a doua axa de comunicare va fi directionata pe tema Normativului I18 ce reglementeaza proiectarea si executarea instalatiilor electrice interioare de curenti slabi din constructiile civile si de productie. Importanta acestuia reiese din vitalitatea informatiilor legate de proiectarea cladirilor in conditiile  producerii unui numar semnificativ de incendii din cauze electrice.

Asociatia Romana a Electricienilor (AREL) structureaza ziua de 17 septembrie pe tema „Tehnologiilor si produselor noi in instalatiile electrice”, aducand astfel un plus informational discutiilor din cadrul Evenimentelor Conexe prin continutul bogat in exemple si prezentari de produse. La acest eveniment vor fi prezenti electricieni autorizati, dar si antreprenori care doresc sa pastreze un contact permanent cu inovatiile din domeniu.  In cadrul conferintei va fi lansat in premiera Concursul National „Electricianul Anului” o competitie despre care Presedintele AREL, Ing. Ion Calota, declara ca vine sa incurajeze respectarea normelor legislative si de calitate din domeniul electric, dar si sa stimuleze competitivitatea in aceasta arie profesionala.

Mai multe informatii despre Evenimentele Conexe si agenda completa a acestora puteti gasi pe site-ul oficial al evenimentului: www.ieas.ro.

 
19/08/2009 - Acest articol a fost citit de 2666 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 74 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "IEAS Expozitie electrica"
Stirile anterioare
Concursul "Electricianul Anului" in premiera la...
IEAS 2009, cea mai mare expozitie de...
Stirile urmatoare
ELECTRICA S.A. participa la IEAS 2009
Electricianul anului 2009 la IEAS
S-a terminat editia IEAS 2009
Shopping la IEAS 2010 !
Lansare Conferinte de Echipamente Electrice si...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric