UE finanteaza cercetari in domeniul energiilor alternative


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

UE finanteaza cercetari in domeniul energiilor alternative


Uniunea Europeana va lansa, saptamana aceasta, o campanie vizand triplarea fondurilor pentru cercetarea in domeniu energetic pana la opt miliarde de euro pe an, in ideea de a putea concura cu Japonia si SUA.

energie verde

In acest raport, elaborat de Comisia Europeana, se prevede ca cercetarile pentru energie solara ar urma sa beneficieze de 16 miliarde de euro in urmatorul deceniu, iar pana la 30 de orase cu un consum redus de energie ''Smart Cities'' (orase inteligente - n.r.) ar urma sa fie construite cu sprijinul a aproximativ 11 miliarde de euro.
Cercetarea pentru energie eoliana ar urma sa beneficieze de sase miliarde de euro in urmatorul deceniu, cercetarea nucleara ar urma sa primeasca sapte miliarde de euro iar energia din biomasa si alte deseuri de noua miliarde de euro. In plus, 13 miliarde de euro ar urma sa fie alocate pentru noi tehnologii de 'captare si stocare' a dioxidului de carbon de la centrale electrice si depozitarea lui in subteran, informeaza ziarul Ziua.

''Trebuie sa stimulam cele mai luminate minti ale noastre pentru a face progrese in domeniile materialelor, chimiei, fizicii, nanotehnologiei si biotehnologiei, pentru a gasi noi metode mai bune pentru a produce si consuma energie'', se arata in documentul ce ar urma sa fie lansat miercuri.

Banii, atat din surse publice cat si private, vor fi insotiti si de un accent mai mare pe coordonarea activitatilor de cercetare in incercarea de a elimina risipa de efort academic in cele 27 de state membre. In plus, trecerea la energie verde este asteptata sa creeze un numar semnificativ de locuri de munca. Raportul estimeaza ca 250.000 de noi locuri de munca vor fi create in urmatorul deceniu pe masura ce energia eoliana va incepe sa se concentreze mai mult pe zonele maritime, unde energia eoliana este mai abundenta iar opozitia din partea opiniei publice este mai mica, informeaza ziarul Ziua.

Alte 200.000 de locuri de munca calificate ar trebui create in sectorul energie solare si un numar similar in facilitatile de bioenergie care vor genera energie electrica de pe urma arderii deseurilor.
In total, cel putin 50 de miliarde de euro ar urma sa fie alocate in urmatorii zece ani pentru a asigura ca Uniunea Europeana va avea tehnologiile necesare pentru a-si indeplini obiectivul vizand reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 80 de procente pana in 2050.


Sursa: Ziua

 
12/10/2009 - Acest articol a fost citit de 3063 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 64 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Hotelierii de pe Litoral vor putea cere fonduri...
Finantare pentru proiecte in energie electrica
Masini 100% electrice si incarcate la priza!
Compania ERG Renew interesata de proiecte...
Faliment in afacerile cu panouri solare
Stirile urmatoare
Noi companii pariaza pe energie elternativa
3.000 MW de energie eoliana pana in 2017
Centrale eoliene cu o putere instalata de 1500MW
Nemultumiti de legislatia care stimuleaza...
Avem primul parc solar care produce electricitate
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric