Noi companii pariaza pe energie elternativa


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Noi companii pariaza pe energie elternativa


Rehau Polymer, filiala locala a grupului german Rehau, intentioneaza sa promoveze incepand cu anul viitor folosirea surselor de energie alternativa, precum cea solara, termala sau cea pe baza de biogaz.

energie alternativa

"Uniunea Europeana s-a angajat potrivit acordului de la Kyoto sa reduca cu 20% emisiile de dioxid de carbon pana in 2020. O posibilitate este reprezentata de folosirea surselor de energie alternativa", spune Peter Nadig, CEO al grupului pentru regiunea Europei de Sud-Est, informeaza Business Magazin. 

Astfel, compania intentioneaza sa angajeze trei persoane in cadrul echipei locale care vor incepe din 2008 sa promoveze noile surse de energie, urmand ca din 2009 "sa fie promovate puternic aceste sisteme", dupa cum spune directorul general al filialei locale, Emil Pop.

Acesta mai spus ca anul viitor va fi construita prima fabrica de biogaz din tara, in zona Olteniei Fabrica va folosi plantele sau dejectiile animale pentru producerea de energie, atat energie electrica cat si energie termica. Alte segmente de energie alternativa pentru care Rehau furnizeaza echipamente sunt cele de energie termala, obtinuta prin pompe de caldura, si de energie solara.

Potrivit oficialilor companiei, cea mai dezvoltata tara din Europa in privinta folosirii energiilor alternative este Elvetia, unde o casa din doua este dotata cu o pompa de caldura. Costurile totale ale echipamentelor pentru folosirea energiei termale se ridica la 20.000 de euro pentru o casa unifamiliala, informeaza Business Magazin.

Spre exemplu, in Austria, unde energiile alternative reprezinta 2-3% din totalul energiei consumata, au fost comercializate aproximativ 90.000 de pompe de caldura, care ar evalua numai acest segment la aproximativ 180 de milioane de euro. "Noi avem o cota de piata de 10% in Austria pe partea de sonde. Probabil ca in Romania vom vinde de 100.000, poate cateva sute de mii de euro. Este un inceput", a mai spus Pop.

Compania estimeaza ca va inregistra anul viitor o cifra de afaceri de 65-70 de milioane de euro, in crestere fata de nivelul estimat pentru finalul anului in curs de aproximativ 60 de milioane de euro. "Pentru 2008 nu ne propunem o crestere puternica a vanzarilor pentru ca vrem sa consolidam afacerile companiei si sa ne extindem pe domenii noi, cum ar fi energiile regenerabile", a mai spus Pop.

Cea mai mare pondere in cifra de afaceri a Rehau Polymer este detinuta in acest moment de profilele de tamplarie din PVC cu 70%, restul fiind detinut de segmentul de tubulaturi destinate infrastructurii. Oficialii companiei estimeaza ca pe termen mediu se va ajunge la un echilibru intre cele doua segmente.


Sursa: Business Magazin

 
13/10/2009 - Acest articol a fost citit de 2361 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 30 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
UE finanteaza cercetari in domeniul energiilor...
Hotelierii de pe Litoral vor putea cere fonduri...
Finantare pentru proiecte in energie electrica
Masini 100% electrice si incarcate la priza!
Compania ERG Renew interesata de proiecte...
Stirile urmatoare
3.000 MW de energie eoliana pana in 2017
Centrale eoliene cu o putere instalata de 1500MW
Nemultumiti de legislatia care stimuleaza...
Avem primul parc solar care produce electricitate
Cele mai dorite locatii pentru proiecte eoliene
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric