Hotelierii de pe Litoral vor putea cere fonduri pentru energie alternativa


ghidelectric.ro
Vineri, 29 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Hotelierii de pe Litoral vor putea cere fonduri pentru energie alternativa


Proprietarii de hoteluri de pe litoral vor putea depune, in zece zile, proiecte pentru atragerea de fonduri pentru surse alternative de energie termica prin intermediul Programului Casa Verde, in vederea prelungirii sezonului turistic, a declarat, Elena U

panouri solare

“Am reusit sa modificam ghidul de finantare pentru Proiectul «Casa Verde» care se refera la sursele alternative, ecologice, de energie termica si am introdus in ghidul de finantare, segmentul de hoteluri de pe litoral. Ghidul este terminat de ieri, ordinul de ministru il voi semna luni, astfel incat, in 10 zile sa deschidem sesiunea de depunere de proiecte. Sper ca operatorii de turism de pe litoral, sa se grabeasca, ca sa poata primi acesti bani chiar in anul 2009, pentru ca avem 100 de milioane de lei pentru acest proiect, pentru litoral”, a spus Udrea.

Elena Udrea, care asigura si interimatul la Ministerul Mediului, a anuntat, marti, ca intentioneaza sa extinda, inca din acest an, programul “Casa Verde”, pentru a permite co-finantarea proiectelor private, principalii beneficiari urmand a fi detinatorii de hoteluri pe litoral. Ea a explicat ca a avut nenumarate discutii cu hotelierii de la mare care i-au spus ca nu-si pot permite sa tina deschis in luni precum aprilie, mai, septembrie sau octombrie, intrucat camerele trebuie incalzite. In acest sens, ministrul interimar al Mediului estimeaza ca intregul buget al programului Casa Verde, care se ridica la 13 milioane de lei, va putea fi consumat, chiar daca nu pana la sfarsitul anului 2009. Ministrul a mai precizat ca fondurile alocate programului nu vor fi extinse decat daca va fi cu adevarat nevoie.

Statul roman a alocat, in acest an, prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), suma de 310 milioane de lei, in doua transe, pentru cofinantarea achizitiei si montarii de sisteme de energie verde care sa fie folosite in special la sedii de institutii, dar destinate si asociatiilor de proprietari. Iarna trecuta, statul se angaja sa aloce, prin acest program, suma de 130 de milioane de euro, echivalent cu circa 546 de milioane de lei, ministrul Mediului anuntand, in 26 februarie, ca suma initiala va fi pastrata.

Printr-un ordin al ministrului Mediului au fost stabilite cele doua perioade de derulare a programului. Prima s-a derulat intre 15 si 31 iulie, iar cea de-a doua urma sa se deruleze in perioada 1-15 septembrie, dar a fost extinsa pana in 30 septembrie, din cauza numarului redus de cereri depuse.

“Beneficiarii «Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala sau alte sisteme» (Programul «Casa Verde» - n.r.) sunt unitatile administrativ-teritoriale si autoritatile centrale, care pot depune proiecte de finantare a sistemelor de incalzire destinate imobilelor din patrimoniu sau aflate in administrarea acestora, inclusiv pentru unitatile sanitare, institutiile de invatamant, asezamintele sociale, culturale, si pentru asociatiile de proprietari cu personalitate juridica”, se precizeaza in Ghidul de finantare al programului, publicat de Ministerul Mediului.
Finantarea de la AFM va acoperi, conform normelor, 70% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Finantarea va fi una nerambursabila, fiind procent din cheltuielile eligibile ale proiectului. Banii vor fi dati esalonat pentru fiecare proiect, pe masura realizarii acestuia.

Sursa: www.promptmedia.ro

 

 
12/10/2009 - Acest articol a fost citit de 2180 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 34 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Finantare pentru proiecte in energie electrica
Masini 100% electrice si incarcate la priza!
Compania ERG Renew interesata de proiecte...
Faliment in afacerile cu panouri solare
Reduceri la factura de pana la 70% prin...
Stirile urmatoare
UE finanteaza cercetari in domeniul energiilor...
Noi companii pariaza pe energie elternativa
3.000 MW de energie eoliana pana in 2017
Centrale eoliene cu o putere instalata de 1500MW
Nemultumiti de legislatia care stimuleaza...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric