Avem primul parc solar care produce electricitate


ghidelectric.ro
Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Ne gasiti si pe:            

Avem primul parc solar care produce electricitate


Circa 10 megawati de energie solara se vor produce zilnic, timp de 30 de ani, in judetul Ialomita, informeaza Agerpres.

parc solar

Aproximativ 10 milioane de euro va costa implementarea unui proiect al Consiliului Judetean prin care se va amenaja un parc solar fotovoltaic, in zona comunei Gura Ialomitei. Terenul pe care se propune amplasarea acestuia are o suprafata totala de cinci hectare, este neproductiv si cu potential agricol foarte scazut, fiind cea mai apropiata locatie de statia de medie tensiune de la Gura Ialomitei. Aceasta va implica o cheltuiala minima pentru conectarea la sistemul energetic national, informeaza Agerpres.

„In Romania, nu exista la acest moment campuri cu serii de panouri fotovoltaice, care sa genereze cantitati insemnate de energie electrica solara. Dar exista institutii publice ce utilizeaza in timpul verii energie solara pentru functionare“, a spus presedintele Consiliului Judetean, Silvian Ciuperca.

Dupa implementarea proiectului se vor produce aproximativ 4.000 de magawati ora pe an ce vor acoperi consumul de energie electrica al Consiliului Judetean, al institutiilor aferente, al Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia si al altor patru localitati din zona, informeaza Agerpres.

„Dupa perioada de monitorizare de cinci ani vom putea folosi energia obtinuta si pentru alimentarea unor statii de pompare cu apa, ca sa schimbam statutul terenului din teren agricol neproductiv in unul productiv“, spune vicepresedintele Consiliului Judetean Ialomita, Ioan Martin.

Sursa: Agerpres

 
20/10/2009 - Acest articol a fost citit de 6351 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 335 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Nemultumiti de legislatia care stimuleaza...
Centrale eoliene cu o putere instalata de 1500MW
3.000 MW de energie eoliana pana in 2017
Noi companii pariaza pe energie elternativa
UE finanteaza cercetari in domeniul energiilor...
Stirile urmatoare
Cele mai dorite locatii pentru proiecte eoliene
Parc eolian in functiune in Medgidia dupa o...
Ne aflam pe ultimele locuri la capitolul...
Proiecte de peste 80 de milioane de euro pentru...
Peste 500.000 de case vor putea fi luminate...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYVrei sa iti cresti profitul? Iata ce trebui sa faci pentru a ajunge la publicul tinta

echipamente electrice portal
Anul 2016, un nou pas pentru tine, o noua provocare pentru business-ul tau: cu deciziile potrivite, anul 2016 poate fi anul tau de SUCCES rasunator. Ghidelectric.ro iti este alaturi!

Daca in 2016 ti-ai propus sa iti cresti afacerea online, noi te putem ajuta sa ajungi la publicul tinta! Ghidelectric.ro este un portal ce ofera informatii cuprinzatoare despre industria din Romania si nu numai. Ghidelectric.ro este un portal de specialitate, care se adreseaza specialistilor din industrie, furnizori si consumatori deopotriva.


Portalul Ghidelectric.ro se afla in prima pagina de Google, cu peste 500 de expresii relevante pentru industria echipamentelor electrice si automatizarilor.


Categorii Industria de Azi:

Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric:
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric