Cum sa eviti penele de curent?


ghidelectric.ro
Luni, 16 Septembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Cum sa eviti penele de curent?


Printre problemele care survin in urma intreruperilor de curent se numara si deteriorarea aparatelor electrocasnice. In functie de consumul mediu din locuinta, puteti apela la diverse tipuri de baterii, generatoare, grupuri electrogene.

ups

Inainte de a stabili care este solutia cea mai indicata in cazul in care aveti probleme cu distributia de energie electrica, trebuie sa calculati care este puterea instalata din imobil, scrie Adevarul.

In functie de aceasta stabiliti si ce produs vi se potriveste cel mai bine. Uzuale si mai ieftine sunt UPS-urile. Aceste produse contin o baterie care se incarca de la reteaua de curent electric, atunci cand aceasta functioneaza corespunzator. Atunci cand survin intreruperile, aparatul contiua sa alimenteze reteaua locuintei.

Schneider Electric este una dintre companiile care produce astfel de surse de tensiune neintreruptibila. Gama de produse oferita incepe de la UPS-uri cu autonomie minima, care functioneaza un interval de timp scurt, atat cat sa inchidem controlat un echipament pana la produse cu autonomie extinsa, care functioneaza pe baza de baterii suplimentare, utile atunci cand dorim sa continuam lucrul de-a lungul unei pene de curent, informeaza Adevarul.

„Pentru dimensionarea corecta a bateriei, e necesar sa stim cat dureaza cele mai multe dintre penele de curent. Daca dorim doar o solutie care sa rezolve situatia pentru cateva minute, nu vom cheltui mai mult de cateva sute de lei", spune Octavian Popescu, inginer Siemens.

Un UPS de calitate, poate salva multe alte echipamente. UPS-urile arata ca o cutie metalica si au intre cinci si 50 de kilograme. Pretul variaza in functie de puterea echipamentului si pot ajunge si la 3.000 de euro.

Pentru o putere instalata mare sunt indicate grupurile electrogene,cu preturi similare celor ale UPS-urilor performante. In cadrul unui grup electrogen aveti un motor cu ardere interna care antreneaza un mic generator, care debiteaza ulterior tensiunea solicitata in retea, scrie Adevarul.

Acesta nu functioneaza continuu comparativ cu un UPS. „Astfel, cand avem o cadere de retea, trebuie sa mergem sa pornim grupul electrogen manual, sa asteptam cateva zeci de secunde pentru ca grupul sa intre in regim de functionare, dupa care putem incepe sa conectam utilizatorii doriti la grup", spune Popescu.

Generatorul sustine mai multe echipamente electrocasnice sau circuite de lumina si priza. Grupurile electrogene sunt zgomotoase, necesita combustibili si ocupa un spatiu mare.

Daca pe langa reteaua clasica dispuneti si de echipamente de producere a curentului electric din surse regenerabile puteti evita usor orice tip de neplaceri. Panourile fotovoltaice sunt cele mai indicate solutii.
Potrivit reprezentantilor companiei ABB panourile transforma energia solara in curent continuu care, prin intermediul unui invertor este convertit in curent alternativ si poate alimenta instalatia electrica a consumatorului.


Sursa: Adevarul

 
01/12/2009 - Acest articol a fost citit de 3880 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 88 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Romania va trebui sa plateasca 12,5 miliarde...
Panouri solare si leduri pentru iluminatul stradal
Automatizari industriale de cca 8 milioane de euro
100 m cabluri vor fi trase in subteranul Capitalei
Primaria taie cablurile electrice aeriene...
Stirile urmatoare
Hidroelectrica a retehnologizat centrala...
Cum vrea Sommering Install sa creasca cu 60%...
Rezultate de succes pentru firma AK STEEL
Compania Hitachi Koki are o cifra de afaceri...
Retrasib Sibiu ofera companiei Transelectrica...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric