Hidroelectrica a retehnologizat centrala Draganesti de pe Oltul Inferior


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Hidroelectrica a retehnologizat centrala Draganesti de pe Oltul Inferior


Hidroelectrica a incheiat procesul de retehnologizare integrala a celei de-a doua hidrocentrale de pe Oltul Inferior, CHE Draganesti, se arata intr-un comunicat oficial al societatii.

hidrocentrale

Potrivit sursei citate, hidrocentrala este echipata cu patru grupuri hidroenergetice si are o putere instalata de 57 MW, echivalentul a 14,25 MW putere instalata pe fiecare grup. Amenajarea hidroenergetica de pe Oltul Inferior este compusa din cinci hidrocentrale, dupa cum urmeaza: Ipotesti (retehnologizata complet la data de 5 noiembrie a.c.), Draganesti, Frunzaru, Rusanesti si Izbiceni, scrie Financiarul.

Toate aceste puncte vor functiona cu echipamente ce permit folosirea apei din acumulare pentru producerea de energie, apoi, cand nevoile de reglaj ale Sistemului Energetic National o cer, apa va fi pompata, prin aceleasi turbine, inapoi in acumulare. Hidroelectrica precizeaza ca acest sistem in cascada este unic in lume.
Valoarea lucrarilor de la Draganesti este de aproximativ 65 milioane de euro, acestea fiind realizate de catre un consortiu format din companiile Voith-Siemens si VaTech Andritz.

Lucrarile din centrala Draganesti s-au incheiat la 12 decembrie, odata cu finalizarea probei complexe de functionare de 72 de ore. Receptia ultimului hidroagregat a avut loc la 17 decembrie. Retehnologizarea va disponibiliza intreaga putere instalata, de 265 MW, a hidrocentralelor, iar echipamentele vor incepe un nou cic lu de functionare de 30 ani, scrie Financiarul.

Procesul de retehnologizare a hidrocentralelor a inceput in 2005 si are ca termen de finalizare anul 2012. Valoarea intregului contract de retehnologizare este de circa 350 milioane de euro. Hidroelectrica este campionul national al furnizarii de energie regenerabila. Politica de retehnologizare si modernizare a unitatilor noastre de productie fac din companie cel mai dinamic contributor al SEN din perspectiva cresterii capacitatii energetice a tarii.

Sursa: Financiarul

 

 
21/12/2009 - Acest articol a fost citit de 3604 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 110 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Cum sa eviti penele de curent?
Romania va trebui sa plateasca 12,5 miliarde...
Panouri solare si leduri pentru iluminatul stradal
Automatizari industriale de cca 8 milioane de euro
100 m cabluri vor fi trase in subteranul Capitalei
Stirile urmatoare
Cum vrea Sommering Install sa creasca cu 60%...
Rezultate de succes pentru firma AK STEEL
Compania Hitachi Koki are o cifra de afaceri...
Retrasib Sibiu ofera companiei Transelectrica...
Emerson estimeaza o cifra de afaceri de 21,5...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric