Profituri mici pentru producatorii de energie electrica


ghidelectric.ro
Vineri, 14 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Profituri mici pentru producatorii de energie electrica


Al treilea producator de energie electrica din tara, Complexul Energetic Turceni, va inregistra in acest an un profit net de 23,7 milioane de lei, dupa ce initial estimarea a fost de 45 de milioane de lei.

curent electric

Revizuirea in jos a beneficiului se datoreaza reducerii mai accelerate a veniturilor in raport cu cheltuielile pe fondul scaderii consumului de electricitate in 2009. Astfel, veniturile vor fi reduse cu 17%, de la 1,8 miliarde de lei la 1,5 miliarde de lei, iar cheltuielile scad cu aproape 12%, de la 1,7 miliarde de lei la 1,5 miliarde de lei. CE Turceni este cea mai mare termocentrala din tara, cu o cota de 10% pe piata de generare de electricitate, scrie Financiarul.com.

Ministerul Economiei, condus de Adriean Videanu, a modificat si estimarea de profit net pentru CE Craiova, al cincilea producator de curent electric. Potrivit sursei amintite, complexul va obtine in acest an un profit de 700 mii de lei, de 3,6 ori mai mic decat estimarea initiala de 2,5 milioane de lei. La CE Rovinari, profitul prognozat pentru acest an ramane neschimbat, de 18,2 milioane de lei. La Turceni si Rovinari, numarul de salariati a crescut cu 18% si, respectiv, 20%, in 2009 dupa inglobarea in cele doua companii a societatilor de intretinere Termoserv Turceni si Termoserv Rovinari.

„La complexul Craiova, acest lucru s-a intamplat inainte de aprobarea bugetului pe 2009”, a declarat Tudor Serban, secretar de stat in Ministerul Economiei, citat de Mediafax. Potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), complexurile Turceni, Rovinari si Craiova asigura un sfert din productia de energie electrica a tarii, scrie Financiarul.com.

Complexul Energetic Turceni va obtine in 2009 un profit net de doua ori mai mic decat cel estimat in primavara de actionarul majoritar, Ministerul Economiei. Cauza revizuirii in jos este scaderea consumului de electricitate din acest an.


Sursa: Financiarul.com

 
26/11/2009 - Acest articol a fost citit de 2861 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 61 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Regulament pentru informarea consumatorilor de...
Nu avem finantare suficienta in domeniul energetic
Hidrocentrala de la Movileni a inceput sa...
Mentinerea preturilor la energie in 2010 este...
Compania de transport de energie electrica,...
Stirile urmatoare
Hidroelectrica doreste sa construiasca doua...
Hidroelectrica doreste sa faca rost de bani...
Consumul de energie electrica si-a intrerupt...
Romania trebuie sa imbunatateasca industria...
Rovinari si Turcesti ar putea fi inchise daca...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric